fbpx

BBB Quadra (BBW-184) hosszúnadrág teszt

Ha a hideg időjárás beköszöntével továbbra is kerékpározni szeretnénk, a nyári rövidnadrágunkat érdemes meleg hosszúra cserélni, ellenkező esetben hamar megutálhatjuk a téli bringázást. Természetesen a kiváló ruháiról híres BBB is készít téli ruházatot és most a márka hazai forgalmazója lehetőséget biztosított nekünk, hogy tesztelhessük a gyártó hűvös-hideg időre tervezett modelljét, a Quadra-t, melyről most beszámolunk nektek.

BBB_Quadra_nadrag

Az ízületek és a combok védelme kiemelten fontos a hideg évszakokban, ha nem védjük meg őket akkor egyrészt hideg izmokkal nem leszünk képesek ugyanúgy teljesíteni, mint meleg időben, másrészt idősebb korunkra az ízületeink érzékenyek lesznek, előfordulhat, hogy gyakran fájni fognak. Gondolom, egyik dolog sem vonzó a kettő közül. A BBB egy remek thermo hosszú nadrágot kínál késő őszi-enyhe téli körülményekre, melyben élvezhetjük a kerékpározást akkor is, ha a nyár már véget ért.

BBB_Quadra_nadrag

A Quadra egésze a kantárok kivételével bolyhos meleg anyagból készült, mely megfelelő hővédelmet biztosít alsó végtagjainknak. Kerékpáros nadrág lévén anyaga rendkívül rugalmas (talán csak egy picivel rugalmatlanabb, mint a vékony nyári modellek), tökéletesen felveszi a testünk formáját. Ehhez még pluszban az is hozzájárul, hogy a tervezéskor a panelek kialakítása úgy történt, hogy maximálisan figyelembe vették az emberi anatómiát és a szabást is a kerékpáros mozgásformához alakították (kerékpáron ülve kell jól illeszkednie, nem pedig állva vagy pl sétálás közben).

BBB_Quadra_nadrag

A már említett kantárok Snakeskin hálós anyagból készültek, melyek így nagyon jól lélegeznek és elvezeti kaz izzadtságot az aláöltözőről a kabát felé. Szerintem ez egy nagyon jó megoldás a BBB-től, mert a kantár részen már nem kell hővédelem, ott már általában van minimum két réteg, ami ellátja ezt a feladatot, plusz egy meleg réteg már túl sok lenne. (Régen mindig ilyen nadrágot kerestem, ami alul vastag felül pedig hálós, de akkor még nagyon ritka volt.)

BBB_Quadra_nadrag

A Quadra-ban a BBB férfi Performance betétei biztosítják, hogy hosszabb bringázások alatt se törjön minket a nyereg, ez egy speciális négyosztásos, rugalmas, olasz betét, mely teljesen felveszi a test formáját, a puha antibakterális szövetű felső réteg pedig elnyeli és elvezeti a nedvességet a bőrről.

BBB_Quadra_nadrag

A szárak alján szilikon csíkokat találunk, melyek a szár felcsúszását akadályozzák meg. A kidörzsölődés ellen a Quadra-ban mindenhol lapos szegővarrással dolgozott a gyártó. Ezek varrások szemre elég látványosak, de érintésre szinte észrevehetetlenek. Ha nem nézem a nadrág leírását a gyártó oldalán akkor soha nem jövök rá arra, hogy a rajta található BBB logó bizony fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkezik, nappal valahogy nem igazán tűnt fel.

Azt még érdemes megjegyezni, hogy széles méretválasztékban kapható a Quadra, egészen a 128-as mérettől az XXXL-ig, ezenkívül négyféle verzióban létezik: kantáros és betétes, kantáros és betét nélküli, kantár nélküli és betétes, kantár és betét nélküli.

BBB_Quadra_nadrag

A tulajdonságok bemutatása után következzen a teszt, milyen volt használat közben a BBB Quadra.
Elsőként kezdjük a méretekkel, én mindig küzdök a megfelelő méret kiválasztásával a téli nadrágoknál, mivel nem nyúlnak úgy, mint a nyári nadrágok, ezért sokszor combban az egy számmal nagyobbak is alig jönnek fel, de többnyire L-est hordok hosszúból. A tesztelt modell is L-es és a többi márkához képest a méret nagyjából rendben van, a combomra éppen feljött, derékban tökéletes volt, viszont egy kicsit hosszú volt nekem a szára. Azt mondanám, hogy a vékonyabb vagy átlagos combmérettel, testalkattal rendelkező kerékpárosokra fog tökéletesen passzolni.

BBB_Quadra_nadrag

Többféle időjárási körülményben teszteltem a 4 foktól egészen a 10 fokig, az erős napsütéstől a szitáló ködig. A legjobban szélcsendes, száraz időben éreztem magam benne, olyankor problémamentesen fel lehet venni akár hideg 4 fokban is, de a napos 10 fokban sem akar benne meggyulladni az ember. Természetesen felhasználástól is függ, mert pl terepen az alacsonyabb sebesség miatt bőven használható nulla fok körül is, míg országúton nagy sebességnél erős szélben kevés ruha tud megvédeni hideg időben. A Quadra vízvédelemmel nem rendelkezik, de pl szitáló ködben nem ázott át, tehát az anyagának van valamennyi vízlepergető képessége, esőben azért senkinek nem ajánlanám a viselését, mert nem arra tervezték.

BBB_Quadra_nadrag

A betét a teszt alatt mindvégig abszolút kényelmes volt, a hosszabb kerékpározások alatt sem tört, nyomott a nyereg, tökéletesen ellátta a feladatát a Performance betét, csak a kerékpározásra kellett koncentrálnom, nem volt semmilyen zavaró tényező a fenekem irányából. Azt még fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kantár hihetetlen módon bevált nekem, a képeken látható BBB ruhaszettel használtam és egyszer sem volt az az érzésem, hogy fűt a kantár, vagy elkélne oda még egy kis thermo anyag, pont így volt tökéletes.

BBB_Quadra_nadrag

A BBB Quadra hosszúnadrág a hűvös őszi, enyhe téli időjárásra kitűnő választás, megfelelő védelmet biztosít combjainknak, érzékeny ízületeinknek a téli kerékpározások során, terepen és országúton is megállja a helyét egyaránt. Kényelmes betétjének köszönhetően az egész napos bringázások sem válnak rémálommá. A széles méretválasztékban kapható, hogy mindenki megtalálhassa a rá leginkább illő méretet.

BBB_Quadra_nadrag

Ajánlott fogyasztói ár: 26 082 Ft (BBW-184, kantáros és betétes), 20 564 Ft (BBW-181 kantár és betét nélkül), 22 274 Ft (BBW-182 kantár nélküli betétes), 22 564 (BBW-183 betét nélküli kantáros)
További információk a gyártó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo