fbpx

BBB 2014: A minőség a részletekben rejlik

A BBB az egyik olyan gyártó, akinek elhisszük, hogy napi szinten bringázó munkatársak tervezik a kínált termékeket, és az idei Eurobike-on sem kellett csalódnunk! A hollandok ötletes, hasznos, szükséges és költséghatékony újdonságokkal is előrukkoltak, tovább szélesítve a másfél ezer kerékpáros kiegészítőt tartalmazó palettát…

BBB - minden ami a bringához kell

BBB – minden ami a bringához kell

Kezdjük egy aprósággal, aminél mi sem példázza jobban a címben foglaltakat, bizonyítva, hogy egy látszólag jelentéktelen kiegészítő sokak számára radikálisan befolyásolhatja a kerékpározás élményét. Mert igen, vannak, akik számára fontos, hogy a bringán is kiélhessék kütyümániájukat! A BBB kínálatában eddig is megfelelő teret kaptak a különböző szintű kerékpárcomputerek (Digiboard néven létezik pulzus és magasságmérős funkciókkal rendelkező órájuk). 2014-re azonban felismerte a holland gyártó, hogy a hétköznapi kerékpárosok számára a mobiltelefonokra írt alkalmazások jelenthetik a jövőt, így ezen a területen húztak bele nagyon.

mobiltartó a kormányra, de ennél jóval több...

mobiltartó a kormányra, de ennél jóval több…

Az újdonság a különböző kiegészítőkkel kombinálható mobiltelefon-tok, a Patron i5, iPhone5, iPhone4 és más gyártók készülékeire. A tok több szempontból is okos megoldás, egyrészt ugyanazokat a funkciókat teljesíti, mint egy hagyományos okostelefon-védő. Kemény polikarbonát és ütés-elnyelő szilikon elemekből épül fel, biztosítva a kezelőszervek elérhetőségét vagy a kamera használhatóságát.

Külsőre csak a csatlakozóban különbözik a legprofibb hagyományos mobil toktól

Külsőre csak a csatlakozóban különbözik a legprofibb hagyományos mobil toktól

Kétféle verzió létezik, az egyik akár extrém körülmények között is óvja a mobilt az ütésektől és a külön bepattintható fedőlappal az esőtől is. Vagyis ha valaki szívesen megbarátkozik a hátoldal közepén kidomborodó BBB-logóval, le sem kell vennie többet a telefonról, akkor sem, ha éppen nem bringázik. Ennél azonban a BBB rendszere jóval több… Annak a bizonyos hátoldalon kidomborodó BBB-logónak köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg, ugyanis a telefon így egy mozdulattal rápattintható a bringára, a külön felszerelhető konzol segítségével. És ha már úgyis számtalan kerékpáros applikáció létezik mobilra, miért ne fejelhetnénk meg ezt olyan kiegészítőkkel, mint pulzus és sebességmérő szenzor? Ráadásul mindezek Bluetooth jelátvitellel működnek.

Többféle mobilhoz, többféle kiegészítőkkel

Többféle mobilhoz, többféle kiegészítőkkel

Sőt, a BBB-nél az okostelefonok egyik bosszantó tulajdonságára is gondoltak… Igen arról van szó, hogy például a GPS és pulzusmérő funkciókat egyszerre futtatva finoman szólva is kérdéses, meddig bírja szuflával az aksi… Semmi gond, az univerzális BBB Energy Pack akkumulátornak köszönhetően USB-csatlakozással folyamatosan elláthatjuk energiával az éhes készüléket.

Univerzális tok is szerepel a kínálatban

Univerzális tok is szerepel a kínálatban

A tok egyébként 69 grammot ad hozzá össztömegünkhöz, a mobilt pedig amúgy is mindig visszük magunkkal. Sőt, a 90 fokban elfordítható konzolnak köszönhetően a mobiltelefonok kamera funkciói is kihasználhatóak a kormányról. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha telefonunk nincs a listán, amihez külön vásárolhatunk megfelelő tokot, hiszen létezik univerzális védőtok is, amely különböző méretű mobilokat fogad.

BBB fényszórók

BBB fényszórók

Ha a kormány egyik oldalára felszereltük a BBB Patron i5-öt, a másik oldalra mehet rögtön a BBB legújabb LED-es világító rendszere, a Scope 1300, amivel nem csak látszani, hanem látni is fogsz a sötétben. Amennyire egy kiállításon a világosban meg lehet ítélni, az 1300 lumenes fény elegendő még ahhoz is, hogy még egy erdei ösvényt is bevilágítson a vaksötétben.

BBB Scope 1300

BBB Scope 1300

Természetesen a Scope lámpák vízállóak és masszív gumibevonattal rendelkeznek és fontos megemlíteni, hogy ilyen fényerőhöz a 44 x 34 x 52 mm-es kiterjedés és a 110 grammos tömeg igen jónak számít. A Scope-nak elérhető egy szelídebb verziója is, 800 lumenes teljesítménnyel, valamint az idén már elérhető Strike 500 (500 Lumen) és Strike 300 is szerepel a palettán.

A Scope esetében is rendszerben gondolkoztak a BBB-nél

A Scope esetében is rendszerben gondolkoztak a BBB-nél

Szintén megérdemel pár szót külön a BBB univerzálisan használható akkumulátora, ami több készüléket is képes energiával ellátni, akár USB-csatlakozóján keresztül akár a mobiltelefont is. Viszonylag kis tömegének és kiterjedésének (200 g, 105 x 55 x 32 mm), valamint a strapabíró gumiborításnak köszönhetően rendkívül strapabíró, a tépőzár segítségével többféleképpen, több helyen rögzíthető, és az energiatelítettség szintje is mindig jól látható.

Ultegra-kompatibilis BBB lánctányérok

Ultegra-kompatibilis BBB lánctányérok

Az ötletes kütyük mellett a szükséges alapvető fogyóalkatrészek terén is szolgál újdonságokkal a BBB, például a hajtáslánchoz is vásárolhatunk cserealkatrészeket. Amióta bevezette a Shimano az üreges lánctányérokat, már biztosan vannak, akik szembesültek a problémával: elkoptak a fogak, és nehéz kedvező árú utángyártott tányért beszerezni, a gyári Shimano pedig nem olcsó mulatság.

A belső oldalról is látható, hogy szépen megmunkált tányérokról van szó

A belső oldalról is látható, hogy szépen megmunkált tányérokról van szó

A BBB az ötkarú Shimano országúti csillaghoz kínál tányérokat, melyek ha nem is néznek ki ugyanúgy, mint az üreges Shimano lánckerekek, de mindenképpen pofásabb megoldás, mint egy hagyományos lánctányér. Sőt, volt akinek kimondottan tetszett a kiállításon bemutatott kombináció, nem beszélve arról, hogy az ára is meggyőző.

BBB középrészek

BBB középrészek

A kerékpáron szintén fogyóalkatrész a középcsapágy, a BBB ezen a téren is teljes palettával rukkolt elő, legyen szó PressFit vagy hagyományos hajtómű-rendszerekről, különböző átmérőkről. Szintén csak ránézésre, “szárazon” tudjuk véleményezni a termékeket, ami nem biztos, hogy mérvadó, de futásuk, felépítésük (tömítettség) alapján tartós daraboknak tűnnek.

BBB Adapt szemüvegek

BBB Adapt szemüvegek

Térjünk át a bringáról a bringásra, hiszen a BBB termékeiből a cipők kivételével teljesen felöltözhetünk. Legfőbb újdonságként a kerékpáros szemüvegeket emelnénk ki. Legutóbb az ezerféleképpen variálható színű Select sportszemüvegekkel keltett riadalmat a konkurenseknél a BBB, 2014-re egy új, teljes keretes szemüveggel rukkolnak elő, mely esetében játszi könnyedséggel cserélhetők a lencsék.

BBB Adapt

BBB Adapt

Az Adapt névre hallgató cserélhető lencsés teljes keretes szemüveg hiánypótló a BBB palettáján, és legfőbb előnyét a valóban nagyon egyszerűen cserélhető lencse jelenti. Az orrnyerget elfordítva széthúzzuk a keretet, és kivehetjük a lencséket, nem kell félni, hogy a pattintgatás esetleg töréshez vezet.

A lencsék cseréje pofonegyszerű

A lencsék cseréje pofonegyszerű

S bár az Adapt friss modell, hasonlóan a Select szemüvegekhez variálhatjuk a különböző elemek színét, és kapható a népszerű Giftbox kiszerelésben is. Utóbbiban eltérő színű lencséket (egy átlátszó, egy füst és két MLC), egy fekete felső keret részt, háromféle színű alsó keret-részt, és több védőgumit találunk, hogy ugyanazt a szemüveget különböző kerékpárhoz vagy ruházathoz is hozzáigazíthassuk.

További információk a hazai forgalmazó oldalán: KATTINTS IDE!

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo