fbpx

Az U23-as országúti bajnok afférja a Volánbusszal

A szentendrei büntetéses sztori után újabb fronton tanúsítottak méltatlan bánásmódot kerékpáros sportolóval szemben. Az U23-as magyar bajnok Simon Péternek a Volánbusszal gyűlt meg a baja, ahogy a történetből kiderül, a társaság sofőrje meglehetősen gerinctelen magatartást tanúsított.

Simon Péter (Fotó: Vanik Zoltán)

Simon Péter (Fotó: Vanik Zoltán)

Az Utensilnord 22 éves kerékpárversenyzője nevét vállalva osztotta meg a vele történteket közösségi oldalán, és szeretné, ha rajtunk keresztül is minél többen elolvasnák. Petinél kevés békésebb és jólneveltebb kerékpárost ismerünk, így 100%-osan biztosak vagyunk a leírtak hitelességében, fórumot adva aggályainak:

Meg szeretnék osztani veletek egy „kedves” kis történetet a Volán Zrt.vel kapcsolatban. 2013. 05. 12-én 12:00-kor utaztam Budapestről Nagykanizsára a fent említett remek cég járatával. Elővételi jegyem is volt, hogy már a busznál ne kelljen várakoznom. Országúti kerékpározok, épp egy szerbiai versenyről hazatérve utaztam Nagykanizsára.

Amint meglátott a szimpatikus sofőr (aki már „ismert” is valójában) a vállamon a kerékpártartó táskámmal (jelzem a táskában a kerékpár szétszerelt állapotban van, a váz mellett a két kerékkel) egyből egy roppant értelmes kérdést tett fel: „Ez meg mi uram?!” Azt a meglepő választ kapta, hogy „egy csomag, amit fel szeretnék rakni a buszra” (emellett még azt is megjegyeztem, hogy múltkor se volt semmi probléma ezzel, más sofőr még nem szólt a mérete miatt).

Volanbusz

Az úriember ezután csak a többi utassal foglalkozott, akik hozzám hasonlóan elővételes jeggyel rendelkeztek. Kicsit kezdtem türelmetlen lenni és még egyszer megkértem, hogy legyen szíves felrakni a buszra a csomagomat… Erre azt a flegma választ kaptam, hogy „jól van, várjál mindjárt berakom hátra…” Emberünk azt várta, hogy a másik oldalon a kegyes szívességért majd én pénzt fogok adni neki, de ilyen viselkedés után szerintem egy fillért se érdemel az ilyen ember…

A fent említett úriemberrel már volt pár hete is egy incidensem, amikor még nem rendelkeztem ezzel a kerékpártartó táskával. Egyik nap egy délutáni időpontban utaztam fel Pestre, és a kerékpáromat szétszedve (két kereket kivéve) próbáltam felrakni a buszra. A „szimpatikus” sofőr ahogy meglátott, közölte velem, hogy ez nem kamion… Nagyon vicces kedvében lehetett, a reakcióm csak annyi volt, hogy jól látom.

Megkértem már akkor is, hogy szíveskedjék felrakni a kerékpárt. Hátrahívott és persze 1000 Ft fejében szó nélkül berakta a kerékpárt. Egyből hangnemet váltott és kezes bárányként viselkedett. Itt jelezném, hogy már a diákigazolványomra se volt kíváncsi, amivel persze szabályt szegett… Ő tegnap is azt hitte, hogy majd adni fogok neki pénzt, de pont az ilyen korrupt, gerinctelen emberek miatt tart itt ez az ország ahol tart…

Ezt azért írom le nektek, hogy ti is tisztában legyetek azzal, hogy mi folyik ebben az országban. Azóta ma már az 1000. megadott Volánbusz Zrt-s telefonszámot hívom, amit persze senki nem vesz fel. Nem akarom ennyiben hagyni az egészet, hivatalos panaszt is írok ennek a csodálatos cégnek.

Simon Péter

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo