fbpx

Az orosz sprinter rögtön bevallotta, hogy doppingolt

Az oroszok fiatal olimpiai reménysége, az EPO használatán ért  Gyenyisz Galimzjanov a mai világban már szinte szokatlan módon tegnap elismert, hogy doppingolt, tiszta helyzetet teremtve így az ügymenet lefolyása szempontjából.

Galimzjanov szakaszgyőzelme tavaly áprilisban, a De Panne-i Háromnaposon

A Katyusa 25 éves versenyzője – ahogy alábbi nyílt leveléből kiderül – a teljes felelősséget saját magára vállalta, és nagyon fontosnak tartotta kiemelni, hogy csapatának semmi köze a történtekhez:

Én, alulírott Gyenyisz Galimzjanov, a Katyusa  csapatának versenyzője, szeretném tisztázni a pozitív doppingtesztem ügyét. 2012. március 22-én Olaszországban, versenyen kívül meglátogattak a doppingellenőrök. Egy hónappal később a vizeletmintámról kiderült, hogy EPO nyomaira bukkantak benne.

Elismerem, hogy tiltott szereket használtam. Tökéletesen tisztában voltam azzal, mit csinálok. Nagyon sajnálom, ami történt, és bocsánatot kérek a csapatomtól és a csapattársaimtól, valamint a szurkolóimtól, akiknek csalódást okoztam. Készen állok elfogadni a rám kirótt büntetést.

Nagyon szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra a tényre, hogy a Katyusa csapatának semmi köze ahhoz, ami történt. Egyik csapattársam sem tudta, tudhatta, amit tettem. A személyes döntésem és felelősségem alapján cselekedtem.

Nem kívánok élni a B-minta vizsgálatának lehetőségével.

Gyenyisz Galimzjanov
2012. április 17.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo