fbpx

Az Olimpia jegyében Cipruson

Vasárnap került sor Voroklini térségében a Cyprus Sunshine Cup mountain bike verseny második fordulójára, ahol London, Peking és Athén női olimpiai bajnokai is a mezőnyben tekertek…

A ciprusi verseny olimpiai vonatkozását azonban nem csak a fenti tény jelentette, sokak szerint a pálya jellege és ritmusa hasonlított a riói pályára. De nem csak ezért gyűlt össze szokatlanul kemény mezőny, hanem a bőségesen osztott világranglista pontok miatt is, hiszen finiséhez közeledik a kvótafutás.

Gunn Rita Dahle az összetett győztes Cipruson

Gunn Rita Dahle az összetett győztes Cipruson

A Multivan Merida Biking Team részéről Gunn-Rita Dahle Flesja – aki nagyon készül egy méltó olimpiai búcsúra Rióban – magabiztosan állt rajthoz az összetett éllovasnak járó színes trikóban, hiszen sikerült megnyernie a Cyprus Sunshine Cup első fordulóját. Ez egy többnapos, SHC-kategóriás esemény volt egy héttel korábban Afxentia környékén, időfutammal, point-to-point és cross-country futammal.

Vorokliniben azonban a német Sabine Spitz volt a legerősebb, az emelkedőkön ez rendre megmutatkozott. Gunn-Rita hiába közeledett a lejtőkön, összességében egyre nőtt a távolság, így a Multivan Merida Biking Team norvég versenyzőnője jobbnak látta, hogy megőrizze a második helyet és az összetett vezetést. Sikerült is, sőt, a végén mindössze 21 másodperccel maradt csak el korábbi csapattársától.

Összetett dobogósok

Összetett dobogósok

Sok alapozó edzést végeztem a héten, úgyhogy a lábak nem voltak a legfrissebbek. A verseny pedig hosszú és kemény volt. Miután az emelkedőkön újra és újra hátrányba kerültem, ki kellett lépni a komfortzónából, a lejtőkön pedig kockáztatni kicsit. De miért ne? Kell gyakorolni, hogy átléped kicsit a határokat lejtmenetben. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel az elmúlt két hét során és büszke vagyok, hogy megnyertem a Cyprus Sunshine Cup összetettjét – nyilatkozta minden idők legeredményesebb mountain bike versenyzőnője.

Magyar eredmények és teljes eredménylisták a versenyről korábbi cikkünkben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo