fbpx

Az olasz Giro-győztes csapatában a KSI ifi olimpikonja

A trentói illetőségű Unico 1 csapat versenyzője lesz 2011-ben ifj. Stubán Ferenc – tudatja közleményében édesapja, Stubán Ferenc. Az olaszországi gárda egyik sportigazgatója a kétszeres Giro d’ Italia-győztes Gilberto Simoni. A KSI ifjúsági magyar bajnoka, szingapúri olimpikon kerekese a napokban csatlakozott új együtteséhez.

Az Unico 1 csapat menedzsere Mariano Piccoli, aki 13 Giro d’ Itala-t, 2 Tour d France-t és 8 Vuelta a Espana-t hajtott végig; ezeken összesen 6 szakaszgyőzelmet aratott. Az egyik sportigazgató, egyben személyi felkészítő, Tagliapietra Loris lesz, míg a másik sportigazgató az elő legenda, a pályafutását 2010-ben befejező Gilberto Simoni, aki egyéni összetettben két Giro d Italia-t nyert és további öt alkalommal állt a dobogón. A gárdában nyolc U23-as versenyző szerepel, hét olasz mellett a magyar ifj. Stubán Ferenc.

ifj. Stubán Ferenc

ifj. Stubán Ferenc

„Nagy dolog ez, hiszen mióta ebben a kategóriában az olasz szövetség egy főben limitálta a külföldi versenyzők létszámát csapatonként, azóta magyar kerekes nem kapott lehetőséget Olaszországban. Az együttes menedzsere elmondta, idei céljuk a csapategység összekovácsolása, és néhány győzelem megszerzése. A versenyzők a Wilier csúcsmodelljét, a Cento 1-et fogják használni 11-es Campagnolo Record szettel, Fulcrum Zero kerekekkel. Az Unico 1 jelenleg a Garda tó környékén készül, kedd óta immáron Ferivel soraiban.” – tette hozzá édesapja, Stubán Ferenc.

Forrás: Sajtóközlemény
Fotó: bringahirado.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo