fbpx

Az Ineos megpróbálta, de Roglic előnye tovább nőtt a Vuelta 16. szakaszán

Magnus Cort győzelmével zárult a Vuelta 16. szakasza, a dán all-rounder bringás kibírta az összetett menőkkel a hegyeket és a végén nyerte a sprintet Primoz Roglic előtt, aki a véghajrán szerzett bónusz másodperceivel tovább növelte az előnyét az összetettben.

© Luis Angel Gomez / Photo Gomez S

A Vuelta 16. szakaszán nem lehetett tudni előre, hogy pontosan mi fog történni, az összetett menők ki fogják-e használni az utolsó előtti lehetőséget arra, hogy megpróbálják Primoz Roglicot megtörni a hegyeken vagy pihenésre fogják használni ezt a napot a szombati hegyibefutós szakasz előtt és egy szökés fog hazaérni. Végül az előbbi történt, de nem biztos, hogy jól sült ez a választás.

16. szakasz

Körülbelül a 31 km megtétele után alakult ki a nap szökése, melybe Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step), Robert Stannard (Mitchelton-Scott), Kobe Goossens (Lotto Soudal), Jesus Ezquerra, Angel Madrazo és Juan Felipe Osorio (Burgos-BH) került bele, melyben nagy szerepet játszott, hogy a vártnál kisebb szél fújt a szakasz elején, ahol előzetesen szélezésre lehetett számítani, ami így elmaradt. A Bora-Hansgrohe és UAE Emirates vállalta magára az üldözést és 4:30 körül tartották az előnyüket. Az első kategóriás hegyen az Ineos állt az élre és kezdtek kemény tempót menni, mely sokaknak nem esett jól, de Primoz Roglic sebezhetetlen volt és végig vigyázott rá a csapata. Közben a szökésből már csak ketten maradtak az élen, Cavagna és Stannard hagyta ott a többieket, pedig a Burgos-BH-ból hárman is voltak a szökésben, de egyikük sem bírta a tempót az említett két bringással. Az emelkedőn a szökevények előnye alaposan megfogyatkozott, már percen belül volt mögöttük a mezőny, ahol ismét az UAE vállalta magára az üldözést. Cavagna még 17 km-rel a cél előtt megpróbálta egyedül, de 2 km-rel a cél előtt megfogták. A szakaszgyőzelemért kevesen sprinteltek, elsőként Valverde indított, de Magnus Cort könnyedén sprintelte le a spanyolt és a többieket. Roglic második helyen ért célba, ami 6 bónusz másodpercet jelentett számára és ennyivel növelte az előnyét az összetettben a többiekkel szemben.

Szombaton következik a Vuelta utolsó olyan szakasza, ahol éles versenyt láthatunk a piros trikóért, ezért biztosan izgalmas napnak nézünk elébe.

A Vulta 16. szakaszának végeredménye:

1 Magnus Cort Nielsen (Den) EF Pro Cycling 04:04:35
2 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma
3 Dion Smith (NZl) Mitchelton-Scott
4 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
5 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers
6 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe
7 Dorian Godon (Fra) AG2R la Mondiale
8 Michael Valgren (Den) NTT Pro Cycling
9 Jasha Sütterlin (Ger) Team Sunweb
10 Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team

 

Az összetett állása a 16. szakasz után:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 64:20:31
2 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers 00:00:45
3 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 00:00:53
4 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 00:01:48
5 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 00:03:29
6 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 00:06:21
7 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 00:07:20
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 00:08:45
9 Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team 00:08:54
10 David De la Cruz Melgarejo (Spa) UAE Team Emirates 00:09:29

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo