fbpx

Az időfutamon sok mindent kiderül! – Ki nyeri a Vueltát?

A Vuelta egyetlen időfutama előtt még nyitott a kérdés, hogy ki nyeri a piros trikót, négyen is egy percen belül állnak az összetettben 12 szakasz után, viszont a 13. szakaszon várhatóan okosabbak leszünk és kiderül, hogy Primoz Roglic verhető-e az idei Vueltán.

13. szakasz

A 2020-as Vuelta is óriási izgalmakat hoz, két hét után még nem lehet kijelenteni, hogy ki fogja nyerni a versenyt, Carapaz, Roglic, Carthy, Martin 35 másodpercen belül találhatók az összetettben, mellyel abszolút nyitott a piros trikóért való harc.

A 13. szakaszon viszont egy időfutam következik, ahol várhatóan már akár nagyobb különbségek is lesznek az említett négy versenyző között és lehet következtetni arra, hogy ki milyen formával vág neki az utolsó hétnek. Mindenki Roglicot várja a legjobbnak, ami nem meglepő hiszen a szlovén a legjobb időfutammenő a piros trikó várományosai közül. Ha bejön a papírforma akkor akár percen túli előnye is lehet Roglicnak a többiekkel szemben, viszont elég visszagondolni Tourra, ahol az abszolút esélyesként az utolsó időfutamon vesztette el a versenyt a Jumbo-Visma első számú embere, könnyen megeshet ez most is, nem tudni, hogy mennyire fáradt el az elmúlt két héten.
Carapaz és Carthy sem legendásan rossz időfutammenők, ha Roglic kifog egy gyengébb napot akkor akár kezelhető távolságon belül tarthatják a szlovént. Dan Martin viszont várhatóan sokat fog kapni és eddig a hegyeken sem tudta legyőzni Roglicot, így ő várhatóan csak a dobogó 2. és 3. fokáért fog harcba szállni.

A fontos rajtidők:

16.30 Dan Martin
16.32 Hugh Carthy
16.34 Primoz Roglic
16.36 Richard Carapaz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo