fbpx

Az év cyclocross versenyével kezdjük 2016 legjeinek sorát!

Kezdjük a szezon legemlékezetesebb pillanatainak, legnagyobb sportteljesítményeinek, legjobb versenyzőinek vagy éppen legjobb kerékpárjainak sorát egy mai versennyel, aminek kapcsán mindenki egyetért, aki látta, hogy hosszú idők óta a legjobb cyclocross versenye volt.

vdp

Két éve már a két fiatal zseniről, a holland Mathieu Van Der Poel-ról és a belga Wout Van Aert-ről szól a nemzetközi cyclocross élet, a vb-címeken is megosztoztak és a világkupában is ők a legjobbak. Ma a Namur városában rendezett vk-futamon nemcsak óriásit meccseltek, de ez az egy óra tökéletesen példázta kettejük folyamatos vetélkedését.

A teljes verseny:

Az utolsó fél kör:

Van Der Poel, aki taktikailag és technikailag kicsit Van Aert előtt jár, már a verseny első felében robbantott, felzárkózásra kényszerítve a belgát, aki a többször hibázott és a tömegből kellett előre verekednie magát. Van Aert-ben azonban elképesztően erős motor dolgozik, bukások és elhajló kormánya ellenére háromszor is sikerült felérnie. Innentől újra nyílt volt a meccs.

A matematikát azonban nem lehet meghazudtolni, a verseny első felében túl sokat használta a regnáló világbajnok az utánégetőt és a végére nem maradt elég kerozin a döntő csörtére. Ennek ellenére öröm volt nézni, ahogy szokásukhoz híven test test ellen küzdve a kanyarokban meccseltek a pozícióért, végül a holland egy apró hibát kihasználva a meredeken meglépett pár másodpercre.

A futamot Van Der Poel nyerte és idén meggyőzőbb a teljesítménye az összes versenyt tekintve is. A belgát hatalmas fizikai ereje ellenére hol a SRAM alkatrészek, hol a bukások hátráltatják, de ennek ellenére képes olyan csodaszámba menő felállásra, mint ma is. Másfél hónap múlva minden bizonnyal nagy csata várható a vb-n is köztük…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo