fbpx

Az első kvalifikációs év szerint Londonban a helyünk – folytatás az offenburgi világkupán

Sűrű hétvége elé néznek külföldön a hazai hegyikerekesek. Az olimpiai szám világranglista-pontgyűjtői az offenburgi világkupára, a lejtős – downhill – szakág képviselői az Ausztriában megrendezendő magyar bajnokságra utaznak. A nemzetközi szövetség honlapja szerint ott lennének a férfiak és a nők is a Londoni Olimpián!

Benkó Barbara a legutóbbi világkupán

Benkó Barbara a legutóbbi világkupán

A sorrendben harmadik idei olimpiai krossz világkupát Németországban rendezik. A viadal az új olimpiai kvalifikációs időszak első versenye lesz. A magyar válogatottból klubszínekben rajthoz áll az elitek 161 fős mezőnyében Parti András, U23-ban Juhász Zsolt (mindketten EuroOne-Cube Pro MTB Team) és a korosztályos ranglistavezető Benkó Barbara (Focus Míg Team); a juniorok között Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing). A rajtlistán szerepel még Bogár Gábor, Szatmáry András és Csielka Márk (EOC).

„Felkerült a nemzetközi szövetség honlapjára a május 23-i állapot, ami a 2010. május 22. és 2011. május 23. közötti időszak, tehát az első kvótafutó év eredménye. A lányok az előkelő 14. helyen zártak. A szabály a két kvótafutó év átlaga, ahol a legjobb 18 ország egy-egy versenyzőt kvalifikál a Londoni Olimpiára. A fiúk is hasonlóan kitettek magukért, 20. helyen végeztek, itt 24 ország kvalifikál 1-1 versenyzőt.” – mondta Valter Tibor szövetségi kapitány.

A férfi és a női tabellát egyaránt Svájc vezeti. A nemzet pontjait Parti András, Buruczki Szilárd és Juhász Zsolt, illetve Benkó Barbara, Dósa Eszter és Erdélyi Eszter gyűjtötték.

„A közelmúltban nagyot bukó Erdélyi Eszter még felépülőben, míg Dósa Eszter és Buruczki Szilárd biztatóbb pontszerzési indíttatással a világkupát követő héten Franciaországban egy S2-es kategóriájú többnapos versenyen vesz részt; ekkor Parti és Juhász, a további pontgyűjtés reményében Ausztriában fog versenyezni egy szintén többnapos, de magasabb kategóriás, S1-es versenyen.” – tette hozzá Módos Gabriella, a hazai szövetség főtitkára.

A downlill, azaz lejtős szakág képviselői Semmeringen, az osztrákokkal közös rendezésű nemzeti bajnokságon vesznek részt. A szervezők felnőtt női, férfi, junior és masters kategóriákban osztanak bajnoki címet.

Az olimpiai kvalifikáció első évének eredménye: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template3/layout.asp?MenuId=MTUxNjU&LangId=1

Az offenburgi világkupa rajtlistája: http://www.scheiderbauer-sports.com/fileadmin/files/events/Worldcup/STARTLIST_2011.pdf

Forrás: Magyar Mountain Bike  Szakági  Szövetség sajtóközlemény; www.mmtbszsz.hu
Mellékelt fotó: Werner Schulte-Lünzum

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo