fbpx

Az első bukás Franciaországban mechanikus doppinggal – videó

Tulajdonképpen már primitívnek tekinthető Vivax-rendszerű rejtett motorral bukott meg egy francia kerékpáros, akit a verseny után már a rendőrség és a Francia Antidopping Ügynökség (AFLD) emberei vártak.

A több korosztálynak közös rajttal indított, Saint-Michel de Double térségében rendezett versenyen egy 43 éves master versenyző használt motort, akire már korábban is felfigyeltek kiugróan jó hegymenetei miatt. Lebuktatásában nagy szerepe volt a korábbi profi versenyzőből lett doppingellenőrnek, Christophe Bassons-nak.

A francia újságíró, Thierry Vildary riportja szerint a 43 éves bringás kerékpárjában egy 250 Wattos Vivax motor volt, az akkumulátort a kulacsba integrálták. Vildary szerint sokkal fejlettebb csalásokkal is visszaélnek a mezőnyben és a tabletes mágneses kontroll nem elég ezek felderítésére, a delikvens csalót már egy ideje figyelték.

A francia 3-as csatorna összeállításában látható, ahogy a hegymenetben a Tour-szakaszgyőzelemmel is büszkélkedő Pierrick  Fedrigo unokaöccsével, a junior Mathys Fedrigo-val vannak szökésben, de később egy defekt miatt ki kellett állnia a master versenyzőnek. A szervek ezután vizsgálták meg a kerékpárját és találták meg a motort.

 

A francia 3-as csatorna felvétele:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo