fbpx

Az EF a Giro befejezését kéri a szervezőtől

Az EF Pro Cycling Team azt kéri az RCS Sporttól, hogy hétfőn, a második pihenőnappal tekintsék befejezettnek a 2020-as Giro d’Italiát.

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images,)

Meglepő levéllel fordult az EF Pro Cycling Team az UCI-hoz és a Giro d’Italia főszervezőjéhez, az RCS Sporthoz, az idei Girón kacsás mezt viselő csapat a pozitív koronavírusteszt eredményekre hivatkozva azt kéri, hogy hétfőn, azaz a Giro második pihenőnapján a szervezők tekintsék befejezettnek a versenyt. A csapat azzal érvvel, hogy a biztonsági intézkedések ellenére túl magas a pozitív esetek száma, a csapatokhoz tartozó buborékban 11 db pozitív teszteredmény született, és várhatóan további pozitív esetek lesznek a következő teszteléskor a második pihenőnapon. Továbbá azt is bejelentették, hogyha a náluk lesz pozitív eset akkor ők is visszalépnek a Giro d’Italiáról, mint ahogy eddig már a Mitchelton-Scott és a Jumbo-Visma is megtették.

Mint emlékezhetünk rá egy héttel ezelőtt Simon Yates tesztje lett pozitív, majd az első pihenőnapon Michael Matthews és Steven Kruijswijk voltak kénytelenek a koronavírus miatt távozni a versenyről és mellettük még több csapatsegítő mintájában lehetett kimutatni a vírust.

Az UCI válasza erre az volt, hogy nem tervezik, hogy félbeszakítsák a versenyt, de a nagyobb biztonság érdekében a még a hétfői pihenőnap előtt további teszteket biztosítanak a versenyzők és a csapatok részére.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo