fbpx

Nagy átigazolási körkép – I. rész

Lezajlott a világbajnokság, lassan vége a World Tour sorozatnak is (már csak a lombard és a pekingi kör van hátra), így időszerűvé vált, hogy egy összegző írással jelentkezzünk az átigazolásokról. Cikksorozatunk nem törekszik az összes versenyző bemutatására, csupán szemezget az ismertebb nevek közül.

(Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Carlos Betancur, az idei év egyik felfedezettje (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Ag2r

Domenico Pozzovivo idén egyelőre nem szerzett még győzelmet, de tekintve, hogy ez az első éve World Tour csapatnál, érdekes lenne, ha máris megválnának tőle. A Girón 10. lett, a Vueltán pedig volt egy harmadik helye ráadásul időfutamon, ahol nem kisebb nevek mögött végzett, mint Cancellara és Martin (végül az összetettben a 6. helyen zárt). John Gadret elvesztése fájó lehet, Betancur, Pozzovivo, Riblon és a többiek  viszont maradnak.

Fotó: Stefano Sirotti

Fotó: Stefano Sirotti

Astana

Franco Pellizotti leigazolása ismét remek példa arra, hogy eltiltás után is van visszaút a legmagasabb osztályba, ráadásul Vincenzo Nibalival remekül ismerik egymást így hatékony segítség lehet a Cápának a hegyekben.

galeria63288-001

Belkin

A menedzsment összeszedettségét jelzi, hogy bőven a határidő lejárta előtt találtak új főszponzort, ráadásul megnyerték maguknak a Bianchit is, így már a kerékpárszállító kérdése sem nyitott többé. Ennek megfelelően a keret is meglepően rendezettnek tűnik. Renshaw az egyik kakukktojás, akinek az elmúlt 2 éve valahogy nem állt össze az alakulatnál, jövőre ismét Cavendish felvezető embereként láthatjuk a hajrákon az Omega Pharma-Quick Step-ben.

Fotó: Stefano Sirotti / Sirotti.it

Fotó: Stefano Sirotti / Sirotti.it

BMC

Meglehetősen képlékeny a BMC háza táján a helyzet. Az igazán nagy nevek (Gilbert, Evans, Hushovd, Phinney, Van Garderen) helye természetesen betonbiztos, a többekkel viszont (Bookwalter, Burghardt) nem egyeztek még meg. A friss olasz bajnok Santaromita már alá is írt az Oricához. Új igazolás a korábbi U23-as világbajnok, Peter Velits az Omegából és egy nem kisebb név, mint Erik Zabel fia, Rick csatlakozik még a svájci-amerikai csapathoz. A kis Zabel komoly tehetségnek számít, nyerte idén az U23-as Flandriai körversenyt és jól szerepelt a Tour de l’Avenir-en is. Darwin Atapuma is egy fontos igazolás. A kolumbiai teljesítményét az elmúlt években folyamatos fejlődés jellemezte, kíváncsian várjuk, hogyan boldogul majd a legmagasabb osztályban.

tour de france_2013_1_PIC378922129

Cannondale

Mindössze 12 ember helye biztos 2014-re (pl.: Sagan, Viviani, Moser) a mára kis csapattá váló Cannondale-nél. A Vueltáról jó formája ellenére „kifagyó” Ivan Basso-t sokan, mint Vincenzo Nibali új segítőjét nevezik meg a kazah gárdában, relatíve jó formája viszont lehet, hogy jelenlegi csapatánál tartja. Elsőéves U23-asként emlékezetes győzelmet aratott a világbajnokságon Matej Mohoric. Még nagyon fiatal, úgyhogy valószínűleg nem fogjuk túl sok nagy versenyeken látni, de mindenképpen érdemes lesz rá figyelni a jövőben.

a

Euskaltel

Évek óta rosszul állt a kis baszk csapat szénája, úgy tűnt idén tényleg vége a bálnak. Gyorsan szét is lőtték a nagy sztárokat a Vueltán (Anton, Nieve, Sanchez), s bár nem sikerült igazán maradandót alkotniuk, úgy tűnt, hogy Fernando Alonso kihúzta a pácból az alakulatot. A helyzet cikk írásának kezdete óta megváltozott, sajnos nem sikerült a feleknek megállapodniuk. Alonso fogadkozott, hogy két éven belül mindenképpen lesz csapata, azonban Sanchezéket ez aligha segíti ki.  Astarloza bejelentette visszavonulását, Nieve pedig megtalálta a helyét a Sky-nál, a többiek helyzete viszont nem túl bíztató, még a pekingi olimpiai bajnoké sem…

Cikksorozatunk holnap folytatódik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo