fbpx

Árverésen az olimpiai kerékpár

A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec csapata jótékony célú árverésre bocsátja Kusztor Péter egyénre készített kerékpárját, amellyel sikeresen részt vett a pekingi olimpia országúti mezőnyversenyében. Az árverés bevételét Kusztor egykori versenyzőtársának, Barkóczi Péternek a rehabilitációjára fordítják.

“Barkóczi Peti már több mint egy évtizede a legjobb barátom, ezt az árverést azért találtuk ki, hogy hozzájárulhassunk a mielőbbi felépüléséhez. Remélem sikerül közelebb kerülnie ahhoz, hogy újra járni tudjon, s valóra válhat az álma, hogy egyszer újra kerékpározhasson” – mondta Kusztor Péter.
A két Peti - a két jóbarát
Barkóczi Péter – akit az elmúlt évek egyik kiemelkedő tehetségű ifjú pályaversenyzőjének tartottak – 2005. július 23-án szenvedett súlyos balesetet. A fiorenzuolai pálya Európa-bajnokság scrach versenyszáma közben nagyot bukott, s igen súlyos sérüléseket szenvedett. Két csigolyája is eltörött, ez alsó végtagjainak bénulásával járt.

Csaknem egy hónapot töltött kórházban Olaszországban, ezek után hazaszállították Magyarországra, a budakeszi Országos Rehabilitációs Intézetben újabb négy hónapig gondozták. Munkát csak hosszas keresgélés után ebben az évben sikerült találnia, jelenleg a Vodafone-nál ügyfélszolgálatosként dolgozik.

Barkóczi Péter fiatal kora ellenére már ötszörös magyar bajnok, 2003-ban még junior korcsoportúként le tudta győzni a több mint 100-szoros magyar bajnok Pais Pétert, egy évvel később újra sikerült neki ez a bravúr. A juniorok között a Nemzetek-kupáján, Hollandiában ezüstérmet szerzett, az Európa-bajnokságon pedig nyolcadik lett az 1000 méteres állórajtos időfutamban. Jelenleg is ő tartja két versenyszám junior magyar csúcsát (1000 méteren 1:06:5; 200 méteren 11:33).

“Peti sohasem adja fel, mindig nagyon pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, és bízik benne, hogy egyszer újra nyeregbe szállhat. Remélem tudunk neki segíteni” – tette hozzá Kusztor Péter.

A kiskereskedelmi árakon számolva több mint egymillió forint értékű Corratec karbon kerékpár kifejezetten a pekingi olimpiára készült Kusztor Péter számára.

“A váz és a villa full karbon, a szett 2008-as Campagnolo Record – mutatja be a kerékpárt csapatunk olimpikonja. – A nyereg Selle Italia, a kormány klasszikus hajlítású ITM és a stucni is ITM. A vázon karbon Token kulacstartó található, s szerepel rajta a nevem is, de amitől még igazán egyedi, az a váz alján található OLIMPIADI felirat. Az egész kerékpár teljessen fekete, a Corratec feliratok pedig fehérek.

Az árverés 500 ezer forintról indul, felajánlásokat az info@pnivo.com e-mail címen vagy a 06 (70) 555-8726-os telefonszámon tehetnek, de akár személyesen is megtehetik a Bringavilág Kerékpáros Sportközpontban (Budapest V. kerület, Vadász utca 10.), ahol a jövő hétvégi országúti világbajnokság után (amelyen szintén szerepel majd a karbon masina) megtekinthetik Kusztor Péter kerékpárját.

Az árverés állását honlapunkon (www.pnivo.com) folyamatosan közöljük. A jótékony célú akciót október 12-én vasárnap éjfélkor zárjuk le, a kerékpárt pedig ünnepélyes keretek között, természetesen Barkóczi Péter, Kusztor Péter és a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec kerékpárosainak jelenlétében adjuk át a legnagyobb összeget ajánló támogatónak.

Részletek, versenyzői beszámolók, eredmények és további érdekességek a klub hivatalos honlapján, a www.pnivo.com internetcímen találhatóak!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo