fbpx

Amatőr kerékpárosok menekültek el a kerékpár-ellenőrzés elől

Egy amatőr olasz országúti versenyen két kerékpáros menekült el, amikor ellenőrizni akarták, hogy van-e motor a kerékpárjaikban.

Olaszországban a Criterium Portogruarese amatőr országúti versenyen a célbaérést követően több versenyző kérte a szervezőktől, hogy ellenőrizzék két bringásnak a kerékpárját, mert valószínűleg rejtett motor található bennük. A verseny szervezői eleget tettek a kérésnek és felszólították a megadott két versenyzőt, hogy mutassák meg a kerékpárjaikat, de ők ezt megtagadták és gyorsan berakták a bringáikat a kisbuszukba és elmenekültek a verseny helyszínéről. A rendezők a rendőrséget is kihívták, de a két gyanúba került kerékpárosoknak sikerült addigra elszelelni mire a carabinierik (helyi rendőrség) megérkeztek. Sajnos a szervezők nem tudtak többet tenni, mert nem áll jogukban erőszakkal feltartóztatni a versenyzőket.

A Gazzetta dello Sport szerint sikerült azonosítani az egyik elmenekült kerékpárost, Alessandro Fantint, aki a versenyen a 8. helyen végzett.

A profi versenyekkel kapcsolatban is többször szóba kerül a mechanikai dopping, de pl az idei Giro d’Italián 1300 röntgen-sugaras vizsgálatot végeztek és mindegyik negatív lett…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo