fbpx

Alpinbike-kettős győzelem az első hazai XCO versenyen – Cser Gábor beszámolója

Vasárnap került sor az első hazai mountain bike XCO megmérettetésre, a pétfürdői Acél a cél versenyre, ami Búr Zsolt (Alpinbike Team-Giant-Endura-CsontiCar) győzelmével ért véget, a versenyről, csapattársa, az ezüstérmet megszerző Cser Gábor számol be:

Wáááhhh és wááááh harmadszor is wáááhhh!!! Év elejéhez képest kicsit kemény volt a pálya, de nekem nagyon-nagyon tetszett, igazi XCO volt. A 6 kört a rendezők levették 5-re, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, mert így is majd 1,5 órát versenyeztünk.

acel6

A rajtlista igazi vegyes felvágott, Dina Marci (PCCC-BMC), aki azért idén megmutatta, van keresnivalója még a felnőtt mezőnyben is (igen impozáns CX szezonon van túl), Bányai Dominik (PCCC-Felt), aki U19-es Magyar Bajnok és tavaly nem egyszer az elit fiúkat riogatta a versenyeken, Búr Zsolt, Buzsó, aki immáron csapattársam és azt hiszem nem kell bemutatni, Tóth Andris (VKE-Nelson-Kross), akit megint csak nem kell bemutatni.

A pálya relatíve hosszú volt, 16-17 perc, első körben Buzsó előreállt, láthatóan a lefelékben még nem volt meg a teljes összhang a 29-cel, de így is lobogtam mögötte rendesen. Elmondása szerint körről körre jobb volt, de mivel csak az első körben tudtam megfigyelni testközelből a mozgását (mert a 2. körtől azért szépen ellépkedett…), csak arra tudok hagyatkozni, amit mondott. Mivel nem közeledtem, így ez elég valószínű!

Közben Domi is utolért és egy picit le is szakadtam róla, de még bőven látótávolságon belül maradtam. Sajnos defektet kapott Domi, így egyedül maradtam, de természetesen egy verseny sem maradhat izgalom nélkül: az utolsó körben gyorsan begyűjtöttem én is egy első kerék defektet, így futhattam egy keveset, aki ismer, tudja mennyire szeretek futni, elárulom nagyon… (nem) Azért így is sikerült a második hely, Domi harmadik lett, nagyon szépen küzdött a defektje ellenére is és nem adta fel, perfekt!

acel5

Marci kettőt szedett be, mármint defektből, így az ő neve mellett a DNF felírat látható, Buzsó pedig győzedelmeskedett az új 29-es paripával! Nekem is nagyon jól működött a 26-os, de én már megszoktam, már-már együtt élünk, ami más a tavalyi bringához képest az a kormány, ezt Gászner Robinak köszönhetem, tette a dolgát tudtam vele kanyarodni.  Ja és nagyon fontos volt a szombati átmozgatásom, Tufival közösen mentünk el tekerni, ahonnan rengeteg pozitív energiával tértem haza!

Dominiknak és Buzsónak gratula! Daniéknak (Ördögnek) és Tasinak a Gabinak nagyon köszönöm, hogy idén is láttak bennem fantáziát, igyekszünk, ezt meghálálni narancssárga színű dobogóval, mert ugye narancssárga a divat… Peace love hepiness! Következő verseny Langenlois elit master kategória, kemény lesz!

Eredmények:

5 körös futam:

acel2_5kor

3 körös futam:

acel1_3kor

2 körös futam:

acel3_2kor

1 körös gyerekverseny:

acel4_1kor

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások