fbpx

Alpentour Trophy összefoglaló

A cseh Kristian Hynek győzelmével zárult az osztrák Schladmingban a 14. Alpentour Trophy négy napos mountainbike maraton. A negyedik napi 56 kilométeres etap 2000 méter szintet tartogatott a mezőnynek, ahol a görög országúti és mountain bike bajnok Ilias Periklis nyert.

A negyedik nap dobogósai: Nissen, Periklis és Hynek

A Kristian Hynek már a verseny közepén is az összetett győzelemre hajtott, ennek megfelelően taktikázott: az első két nap gyűjtött előnyét őrizte meg a negyedik nap végéig. A második és harmadik etapon biztonságos helyezést begyűjtve nyert.
A csodálatos versenyzős időben három bringás dolgozott össze, Periklis, Hynek és Soeren Nissen szinte a célig együtt haladtak. Periklis tudott kicsit meglógni Hynektől és Nissentől, akik szinte együtt érkeztek.

Az összetett győztes Kristian Hynek mögött a negyedik etapot nyerő Ilias Periklis

Az összetett győztes Hynek így nyilatkozott: “Egész nap attól féltem, hogy defektem lesz, emiatt az utolsó lejtőn már nem mertem kockáztatni. Az összetett eredmény volt a fontos, ami a legnagyobb sikerem a kerékpáros karrieremben.”

A négy nap alatt a több, mint 300 résztvevőnek 215 kilométert és 8800 méter szintkülönbséget kellett leküzdeni. A résztvevők közt nagy nevek is voltak, úgy mint olimpiai győztesek, világbajnokok, Crocodile Trophy-menők. Az Alpentour Trophy az egyik legfontosabb verseny a világon, mivel nagyon sok UCI pontot hozhat a résztvevők számára.

Az ex-világbajnok Alban Lakata, aki idén már ötödször állt rajthoz és a 2008-as és 2009-es győzelme után a mostani második helyezésével is elégedett volt. A formáját is jónak ítélte így, két héttel a maraton EB előtt, amit Csehországban rendeznek. Az elit női versenyt talán nem meglepetés senkinek, hogy az angol származású Sally Bigham nyerte.

Sally Bigham - a női mezőny legjobbja

A verseny, ami egyedülállónak számít Stájerországban és megkülönbözteti a világ többi versenyétől az, hogy itt egy helyről indul mind a négy etap, nem kell szállást váltani, sokkal kényelmesebb ez mind a 300 résztvevőnek a világ 26 országából.

A hatalmas élményt nyújtó verseny természetesen 2013-ban is várja az indulni vágyókat.

Összetett eredmények:

Elit férfi

1. Kristian Hynek Ceska sporitelna – Specialized MTB Team
2. Alban Lakata Topeak Ergon Racing Team +9:29
3. Thomas Stoll BiXS-iXS Pro Team +10:44
4. Tomas Vokrouhlik BMC-SAVO racing +14:56
5. Urs Huber Stöckli Pro Team +15:58

 

Elit nő

1. Sally Bigham Topeak Ergon Racing Team
2. Nadia Walker Stöckli Swiss Team +1:27:34
3. Monique Zeldenrust Giant +1:39:20
4. Ann-Katrin Hellstern Uni Team – Cult +1:41:05
5. Lorenza Menapace Team Carpentari +2:04:18

A teljes eredménylista itt érhető el

Alpentour Trophy – robbantott a görög bajnok – a 3. nap

Alpentour Trophy – az első két nap

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo