fbpx

Alpentour Trophy – az első két nap

A Schladmingban rendezett Alpentour Trophy második napján is túl vannak a versenyzők. Az első 69 kilométeres szakasz után egy kis “pihenő” várt rájuk egy 16 kilométeres időfutam formájában, ami közben 1100 méter szintkülönbséget kellett megtenniük.

Az első nap győztese a cseh kerekes

Az első nap 69 kilométerén a cseh Kristian Hynek volt a leggyorsabb, aki mintegy 2 perccel előzte meg a svájci Urs Hubert. Őket pedig az osztrák világbajnok, Alban Lakata követte. Az elit hölgyeknél Sally Bigham nyert, aki már több több napos versenyt is bezsebelt idén.

Sally Bigham

“Ez egy nagyon kemény menet volt a Hochwurzen-en. Többször próbáltam lerázni az üldözőimet, de végül a cél előtt sikerült egyértelmű előnyre szert tennem.” – mondta örömmel a cseh.
Urs Huber és Alban Lakata egyaránt neves személyiség a több napos versenyek tekintetében. Előbbi már két Crocodile Trophyt tudott nyerni, utóbbi pedig kétszeres Alpentour győztes. Kettejük között sprintbefutó döntött az első napon, ezúttal Urs Huber javára.

A második napi időfutamon 30 és 60 másodperces időközönként került sor a rajtoltatásra, helyezések szerint fordított sorrendben.
Hynek a tavalyi első versenyén már negyedik helyen végzett, idén pedig úgy tűnik még jobb helyen fog befutni.
A korcsoportjukban az első 5 helyezett 1 percenként került indításra, de Hynek nemcsak a közvetlen előtte rajtoló Hubert, hanem a 2 perccel korábban induló Lakatát is megelőzte.

Hynek Kristian a második napi győzelem felé

“Ma is nagyon szuperül tudtam haladni. Örülök, hogy nemcsak Hubert, hanem Lakatát is utol tudtam érni. A holnapi etap ismerős számomra, de igazából az összetett elsőséget szeretném megtartani a következő napokban, így inkább biztonságosan, egyenletesen szeretnék versenyezni.” – mondta az immáron második napot nyerő cseh versenyző.

A master kategóriát tegnap megnyerő holland olimpiai bajnok Bart Brentjens ma elveszítette az elsőséget, mivel 59 másodperccel rosszabb időt ment, mint Friedrich Max.

Az időfutam dobogósai (balról jobbra): Buchli Lukas, Hynek Kristian, Huber Urs

Holnap a leghosszabb nap vár a versenyzőkre: 78 kilométert és a hozzá tartozó 2800 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük.

Az összetett állása:

1 Hynek Kristian Ceska sporitelna – Specialized Elite men 04:03:30
2 Huber Urs STÖCKLI Pro Team Elite men 04:08:42
3 Lakata Alban Topeak Ergon Team Elite men 04:09:38
4 Stoll Thomas BiXS-iXS Pro Team Elite men 04:11:19
5 Vokrouhlik Tomas BMC-SAVO racing Elite men 04:11:27
           
 
1 Bigham Sally Topeak Ergon Team Elite women 04:58:54
2 Andreeva Vera TEAM Protek Elite women 05:35:14
3 Zeldenrust Monique Giant Elite women 05:39:49
           
1 Friedrich Max Ergon 24 h Racing Team Elite master 04:38:19
2 Brentjens Bart Milka-Superior mountainbike racing Elite master 04:38:26
3 Koch Georg Zweirad Janger Simplon Elite master 04:41:36

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo