fbpx

Alex Zanardi súlyos balesetet szenvedett kerékpárral

Az egykori Forma1-es pilóta és négyszeres paralimpiai bajnok Alex Zanardi egy olaszországi kerékpárversenyen egy teherautóval ütközött, melynek következtében súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Alex Zanardi (facebook)

Alex Zanardi neve nem csak kerékpáros körökben ismert, hiszen az autósport világából sokan ismerhetik az olasz pilótát. Zanardi a Forma1-ben és több autóverseny sorozatban is megfordult nem is eredménytelenül, például a CART sorozatban az összetett győzelemig vitte. 2001. szeptember 15-én a lausitzringi versenyen súlyos balesetet szenvedett, melynek következtében elveszítette két lábát, gyakorlatilag orvosi csoda volt, hogy túlélte ezt a balesetet, a szakkönyvek szerint meg kellett volna halnia annyi vért veszített. Az olasz versenyző elszántságát jól mutatja, hogy 2003-ban már speciálisan átalakított autóban újra versenyezni kezdett, majd a saját maga által tervezett protézissel megtanult újra járni és a túraautóban is versenyzett.

Handbike-kal – 3 kerekű kézzel hajtható kerékpár – maratonokat is teljesített és 2012-ben már ott volt az olasz válogatott színeiben a londoni paralimpián, ahol két aranyérmet szerzett. Ezt 2016-ban Rióban újra meg tudta ismételni.

Azóta sem hagyott fel Zanardi a handbike versenyzéssel, folyamatosan készült. A napokban az Obiettivo Tricolore para-sportolóknak szervezett versenyen, ahol szintes pályát kellett teljesíteni az indulóknak, az egyik lejtőn elveszítette az irányítást a handbike fölött és átsodródott az út túloldalára, ahol egy teherautóval ütközött. A sisak a fejéről lerepült és súlyos fejsérüléseket szenvedett. A szemtanúk állítása szerint mikor a mentők kiérkeztek még eszméleténél volt. A kórházban megműtötték, az állapota egyelőre stabil.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo