fbpx

Alaphilippe nyerte a Strade Bianche-t

A Strade Bianche befutója idén is izgalmasan alakult, Wout Van Aert küzdött hatalmasat a befutónál, de Julian Alaphilippe volt a leggyorsabb.

A fehér poros szakaszairól híres Strade Bianche azon egynaposok közé tartozik, amik leginkább igénybe veszik a kerékpárosokat, sőt ezt még a kora tavaszi időjárás is tetőzni szokta, gyakran fordul elő, hogy valamilyen “áldás” is hullik az égből, melynek következtében a versenyzők felismerhetetlenségig sárosak lesznek. A földutas szakaszoknak és a kemény emelkedőknek köszönhetően a versenynek külön specialistái vannak, akik többnyire cyclocross vagy crosscountrys múlttal rendelkeznek.

Idén kegyes volt az időjárás a versenyzőkhöz, március 9-én a Strande Bianche-nak meleg, száraz időben vághattak neki a bringások, amit jól mutat, hogy most csak a mezőny fele érkezett limiten kívül vagy adta fel a versenyt. A Strade Bianche 2019-ben három versenyzőről szólt, név szerint Wout Van Aert-ról (team Jumbo-Visma), Julian Alaphilippe-ről (Deceuninck – Quick Step) és Jakob Fuglsang-ról (Astana Pro Team). 23 km-rel a cél előtt a tucatnyira fogyatkozó főmezőnyt Jakob Fuglsang mozgatta meg, olyannyira, hogy csak az említett másik két versenyző tudott vele tartani, 20 km-nél viszont Van Aert is elvesztette a kapcsolatot a dán és a francia versenyzővel, és már-már úgy tűnt, hogy ők ketten fognak megmérkőzni az első helyért. Viszont a belga nem adta fel, hatalmasat küzdve közel fél perc hátrányból is az utolsó kilométerre felzárkózott a két vetélytársához (valószínűleg nem idegen neki cyclocross ex-világbajnokként – szerk.). Kisvártatva Fuglsang ismét támadott, amit csak Alaphilippe volt képes átvenni, sőt meg is kontrázta a dánt, mellyel végül a Deceuninck – Quick Step versenyzője nyerte a 2019-es Strade Bianche-t, a második helyen Jakob Fuglsang, harmadikként pedig  Wout Van Aert ért célba.

A női versenyen az ausztriai világbajnokságon lábtörést szenvedő Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) győzedelmeskedett nagy fölénnyel, a második helyért pedig Anika Langvad (Boels-Dolmans) és Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) küzdöttek meg, melyből a dán mountainbike-os jött ki győztesként, megverve a lengyel tehetséget.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo