fbpx

Alaphilippe ismét sárgában a Tour de France 2. szakaszán!

A 2019-es Tour de France francia hőse Julian Alaphilippe újra magára ölthette a sárga trikót miután megnyerte a Francia Körverseny 2. szakaszát és az összetettben is az élre állt.

Fotó: © A.S.O./Alex

A Tour de France 2. szakaszán 186 km várt a legnagyobb háromhetes verseny mezőnyére. Mint már a bevezető cikkünkben említettük 2020-ban már a második szakaszon nagyobb hegyek is szerepeltek a verseny programjában, két darab első és egy második kategóriás emelkedőt is le kellett győzni a versenyzőknek. Így előzetesen nem a sprinterek győzelme volt várható, sőt Kristoff sárga trikójának elvesztése is borítékolható volt.

2. szakasz

A megszokott forgatókönyv szerint kezdődött a szakasz, a mezőny elengedte a nap szökését benne Trentinnel és Sagannal, akik gyorsasági hajráért menekültek előre. Trentin szerezte meg a hajrát majd visszaállt a főmezőnybe, míg Sagan a szökevényekkel tartott tovább, bár a hegyeken már ő sem erőlködött és elengedte a szökést. Az elmenés előnye 3 perc fölött egy kicsivel tetőzött, de nem kaptak esélyt a hazaérésre, a mezőny kíméletlenül bedarálta őket. Közben Kristoff is leszakadt a főmezőnyről és biztossá vált, hogy új sárga trikós lesz a szakasz végén.

Az utolsó emelkedőn, a cél előtt 13 km-rel támadt Julian Alaphilippe, akire azonnal ugrott Marc Hirschi és a páros egy 10-15 másodperces előnyt tudott kiépíteni. Adam Yates sem akart lemaradni a szökésről ezért utánuk eredt és gyorsan ledolgozta a különbséget. A szökevényeknek szerencséjük volt, mert Dumoulin hátul elesett Kwiatkowski kerekén, így a Jumbo-Visma nem üldözte őket tovább. 20 másodperc fölé alig tudtak jutni, de a mezőnynek így sem volt esélye utolérni őket a lejtőn. Végül az utolsó km-en egy kis taktikázás is belefért számukra, elég későn indították a hajrát. Hirschi megpróbálta legyőzni Alaphilippet, de egy fél kerék hiányzott hozzá, míg Yates beletörődött a 3. helybe. A mezőny is pár másodpercen belül megérkezett, de az időjóváírásokkal Alaphilippe átvette az összetett első helyet, míg Yates a második helyre lépett elő.

A Tour de France 2. szakaszának eredménye:

1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-Quickstep 4:55:27
2 Marc Hirschi (Swi) Team Sunweb
3 Adam Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:01
4 Greg Van Avermaet (Bel) CCC Team 0:00:02
5 Sergio Andres Higuita Garcia (Col) EF Pro Cycling
6 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo
7 Alexey Lutsenko (Kaz) Astana Pro Team
8 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
9 Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe
10 Alberto Bettiol (Ita) EF Pro Cycling

Az összetett állása a 2. szakasz után:

1 Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-Quickstep 8:41:35
2 Adam Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:04
3 Marc Hirschi (Swi) Team Sunweb 0:00:07
4 Sergio Andres Higuita Garcia (Col) EF Pro Cycling 0:00:17
5 Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates
6 Esteban Chaves (Col) Mitchelton-Scott
7 Davide Formolo (Ita) UAE Team Emirates
8 Egan Arley Bernal Gomez (Col) Ineos Grenadiers
9 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers
10 Tom Dumoulin (Ned) Team Jumbo-Visma

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo