fbpx

Aki két időfutamot nyomott le a világbajnokságon – interjú Kenyeres Ábellel

Kenyeres Ábel annak ellenére, hogy 23 év alatti korosztályú versenyző, két számban is indult a firenzei országúti kerékpáros világbajnokságon, a csapatidőfutamban és az U23-as időfutamban is részt vett. Értékeljük most a világbajnokságot az Utensilnord-Ora24.eu fiatal versenyzője szemszögéből!

Kenyeres Ábel (Fotó: Stefano Sirotti)

Kenyeres Ábel (Fotó: Stefano Sirotti)

Bikemag: Az a „furcsa” helyzet állt elő, hogy idén te nyerted meg az U23-as időfutam bajnokságot, többen mégis értetlenkedve állnak azelőtt, hogy – ismerve hegyi menő alkatodat – pont az időfutam számokon szerepeltél a VB-n. Mesélj egy kicsit ennek a miértjéről.

Kenyeres Ábel: Mivel az időfutam Világbajnokságra U23-as korcsoportban nem kell kvalifikálni ,adott volt a lehetőség ,hogy induljak én pedig szívesen elvállaltam , időfutam specialistának egyáltalán nem számítok de folyamatosan fejlődök ebben a számban is.

Bikemag: Az elit mezőnyversenyen induló Kusztor Peti is drukkolt neked blogjában, hogy elérd a magad elé kitűzött célt. Mit gondolsz, sikerült? Mi az, ami esetleg hátráltatott/mi az, amin javítva jobb eredményre lettél volna képes?

Kenyeres Ábel: Bevallom őszintén nem igazán tudtam mire számítsak ,44km-es időfutamot még soha nem mentem ,sajnos a felkészülésem nem volt zökkenőmentes de sokan álltak mögöttem és segítettek én pedig megtettem mindent ,hogy az adott helyzetből kihozzak mindent, ezáltal úgy érzem lehetett volna jobb is de első évemhez képest nem volt olyan rossz.

Egy megfelelő tanácsadó az időfutam versenyszámokhoz...

Egy megfelelő tanácsadó az időfutam versenyszámokhoz…

Bikemag:Milyen versenyek várnak még rád az idei évben?

Kenyeres Ábel: Páros időfutam és kritérium bajnokságon indulok még .

Bikemag: Röviden értékeld egy kicsit a mögötted álló évet!

Kenyeres Ábel: A szezon eleje nem igazán jött nekem össze , volt egy hosszabb betegségem még januárban ami sokáig hátráltatott és úgy éreztem nem tudtam úgy készülni ahogyan szerettem volna , nem teljesen jöttem ki a holland csapat vezetőségéből egy két emberrel és emiatt nem vittek annyi versenyre amennyire jó lett volna. Egy idő után elegem lett ebből, úgy éreztem csak az időmet pocsékolom, felvettem a kapcsolatot Stubán Ferencel és lényegében igen hamar megegyeztünk az átigazolással kapcsolatban. Így csapatott váltottam és „hazajöttem” az Utensilnordba amit egyáltalán nem bántam meg.

Majd jöttek a többnaposok , szerb körverseny, bajnokságok, román körverseny majd a szebeni körverseny amelyek egész jól mentek. Majd jött egy kis visszavétel mert eléggé elfáradtam a többnaposoktól de viszonylag hamar rendbejöttem. Következett néhány egynapos és emellett lehetőséget kaptam a Settimana Lombardán ami hatalmas élmény volt, most pedig a világbajnokság. Sajnos a mezőnyversenyre nem sikerült kvalifikálnunk magunkat u-23-ban de örülök ,hogy az időfutamban részt vehettem. Lényegében nem volt rossz szezon első u-23-as évemhez képest. Én is és a csapat vezetősége is meg van vele elégedve és sok pozitív élmény is motivál, hogy folytassam amit elkezdtem.

Bikemag: Pár szót a jövőről?

Kenyeres Ábel: 100%-ra még semmit sem szeretnék kijelenteni de kezdenek körvonalazódni a dolgok!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo