fbpx

ABUS Hyban kerékpáros fejvédő teszt: stílusos védelem városban is

Ha megnézzük az ABUS termékpalettáját, akkor láthatjuk, hogy a legtöbb cuccot városi bringásoknak, vagy túrázóknak készítik. Ebbe a vonalba tökéletesen beleillik a Hyban bukósisak is, melyet szintén urbanistáknak fejlesztettek ki, de túrázás közben is megállja a helyét.

abus_hyban_bukosisak_fejvedo3

Mitől nevezünk városinak egy sisakot? Nehéz lenne konkrétan bekategorizálni, hiszen a fejvédőknél egy lényeges küszöb van, az pedig a különböző szabványoknak való megfelelés. Bár sokan ezt is félreértelmezik, mivel a minőségi termékeket előállító nagy nevű gyártók nem csak éppen megfelelnek az ANSI, EN, SNELL, TÜV stb. kritériumainak, hanem bőven túl is teljesítik azt. Na de visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, mitől városi egy sisak? A városok jellemzően betonnal vannak kibélelve, így esés esetén nehéz puha tárgynak ütni a fejünket. Éppen ezért a városi fejvédők általában megnövelt tarkó és halánték védelemmel rendelkeznek. Általában integráltak bogárhálót is az EPS hab és a kemény ütésálló műanyag héj közé (ahogy itt is), és számos kényelmi extrát szoktak beléjük építeni. Itt ilyen a beépített hátsó villogó négy funkcióval, hat LED-el, és 180 fokos láthatósággal.

abus_hyban_bukosisak_fejvedo1

A Hyban sisak héjszerkezete kemény ABS műanyag borítással rendelkezik, ami egy ütésre keményedő anyag, ami alatt foglal helyet az ütéselnyelő EPS hab. Érdekes, hogy nem In-mould kialakítású a sisak, ebben a kategóriában már alap szokott lenni. Persze ez nem von le semmit a tudásából, de meg kell említeni. Szerencsére nem egy átszabott dirt sisakot készített városi felhasználásra az ABUS amiben megfő a fejed nyáron, hanem van rajta 18 szellőzőnyílás. A szellőzése nem olyan mint egy csúcs országúti „ezerlyukas” fejvédőnek, de bőven a kellemes kategóriába tartozik. A bogárhálót van aki szereti, van aki nem. Ebben gyárilag benne van, és ha nagyon akarod, akkor egyszer ki is tudod szedni 🙂

Kis méretű napellenzővel is el van látva, ami könnyedén leszedhető ha nincsen rá szükséged, de szerintem sokkal jobban néz ki a sisak amikor rajta van. Szivacsozása kiszedhető, mosható, fejméret állító rendszere pedig kényelmesen, tekerőgombbal állítható méretre. Nagyon jól körbeveszi a fejet, főleg annak, akinek kerek van mint nekem és nem ovális. Ezért is érdemes minden bukót felpróbálni vásárlás előtt, mert az sem mindegy hogyan áll, de a kényelem talán mindenek fölött.

Gyorsan sötétedik, és világosodik

A Hyban egy nagyon jól eltalált, kényelmes sisak, minőségi kidolgozással (hiszen német), számos extrával és ha megnézed a szivárvány minden árnyalatában meg tudod venni, méghozzá igen kedvező áron!

A Hyban-t, mint a többi ABUS terméket is, keresd a forgalmazó weboldalán, vagy a partnerboltjaiban. Ajánlott fogyasztói ára 20 600 Ft.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo