fbpx

ABUS 2017 – német precizitás a biztonság szolgálatában

A kerékpárok és kerékpárosok biztonságát lassan egy évszázada fókuszban tartó, Dortmund mellett székelő ABUS évről évre meglep minket valami újdonsággal. Legyen szó akár kerékpárzárról, akár bukósisakról, mindig előrukkolnak egy-egy innovatív megoldással, ami nem csupán hiánypótló, de kétségtelenül jelentős hatást gyakorol a piaci versenytársak hasonló elgondolásaira is! 

eurobike

ABUS NutFix – apró megoldás egy hatalmas problémára

Az ABUS standjára belépve számos installációra lettünk figyelmesek, amelyeket színüket és méretüket tekintve jobbára kávépatronoknak véltünk. Néhány lépés megtétele után azonban kiderült, hogy szó sincs kávéról – a forradalmian új ABUS NutFix lopásgátló rendszer prezentációs palettáit néztük be.

NutFixAhogy a legtöbb újdonság, a NutFix is a mindennapos, városi kerékpározáshoz ad egy méretében aprócska, de funkcionalitásában hatalmas pluszt! Az évek előrehaladtával és a technológia fejlődésével a kerékpárok ára is egyre emelkedik. A német gyártó megannyi bombabiztos kerékpárzár fejlesztése és piacra dobása után rájött, hogy bár magát a biciklit termékeik megvédik a lopástól, az olyan alkatrészek, mint a kerekek és a nyereg gyakorlatilag védtelenek a tolvajoktól. Ezen változtat mostantól a NutFix!

Nem, ez nem Nespresso Arpeggio!

Nem, ez mégsem Nespresso Arpeggio! Ez a NutFix – what else?

A számos NutFix variációnak köszönhetően, gyakorlatilag minden tengelymegoldásra installálható az új lopásgátló rendszer, aminek a fő eleme egy rozsdamentes anya, amit egy különleges automata zárrendszerrel ellátott alumínium kupak véd az illetéktelen kezektől.ABUS NutFixAz elgondolás lényege a következő: a kerékpár lelakatolt állapotában a talajra merőleges, tehát a keréktengelyeket és a nyeregcsőbilincset rögzítő szár vízszintesen helyezkedik el. Függőleges állásban pedig a NutFix alumínium kupakja zár, így lehetetlen a keréktengelyt oldó anyacsavarhoz hozzáférni. Ahhoz, hogy a kupak nyitott állásba kerüljön, a bringát el kell fektetni – ami szinte lehetetlen, ha a kerékpárt megfelelően lakatoljuk le!

Ha bringa áll, a NutFix zár

Ha bringa áll, a NutFix zár!

A kerékpárt elfektetve a NutFix már szabad hozzáférést biztosít

A kerékpárt elfektetve a NutFix már szabad hozzáférést biztosít

ABUS BORDO Black – nincs Eurobike új Bordo nélkül!

ABUS_BORDO_Black1_1Még 2006-ban dobta piacra az ABUS Bordo sorozatát, a maximalistáknak szánt, minden igényt kielégítő, hajtogatható „colostok” kerékpárzárját. A kompakt megoldás – ami egyszerre nyújtja a spirálzárak praktikumát és az U-lakatok biztonságát – azóta számos szakmai díjat bezsebelt és méltó versenytársra sem igazán lelt. Ahogy az elmúlt évben a fényesen csillogó, bőrtokos, vintage Bordo Centium volt a sztár az ABUS standon, úgy idén a díszcsomagolásos, high-end Bordo Black volt a középpontban, ami a legújabb szén-fekete dizájnjával hódított. BORDOblack6510_1A 85 centiméteres, hajtogatható Bordo Black, 5,5 milliméteres, bombabiztos acél pántjait törésbiztos, erősített szegecsek tartják össze. A puha műanyag és szilikon felületbevonata lezárt állapotban megóvja a bringa fényezését. Feltörhetetlen ABUS X plus precíziós zárszerkezetét pedig automata kulcslyukfedél védi az elemektől és a szennyeződésektől, ráadásul a két mellékelt kulcs közül az egyik LED-világítással is rendelkezik, megkönnyítve ezzel az éjszakai lakatolást!

ABUS Yadd-I – a városi szamuráj

ABUS_Yadd_I_020_1A standon járva, az ABUS jövőre érezhetően a városi kerékpározásra összpontosítja a figyelmét. E koncepció egyik kiemelt újdonsága az új, formabontó Yadd-I sisak! A reflektív, In-mold héj komoly formatervezési munka eredménye, ami a gyártó leírása szerint “különböző geometriai formák progresszív egyvelege”. 72609_Yadd-I_streak_black_1_1Az új sisak az eddigiektől merőben eltérő elgondolások alapján készült. Bár kevés szellőzővel látták el – növelve ezzel a szerkezeti integritást – a Forced Air Cooling Technology intelligens belső légcsatornái kiváló ventillációt biztosítanak a fejnek. 72593_Yadd-I_brilliant_lime_2_1Merőben új megoldásnak számít az elasztikus Soft Tune System tarkópánt is, ami itt teljes mértékben kiváltja a különböző racsnis megoldásokat és tökéletes illeszkedést biztosít, így a sisak villámgyorsan fel-, illetve levehető.72601_Yadd-I_streak_grey_3_1

ABUS Aduro 2.0 sisak – a sportos mindenes

ABUS_Aduro_025_1Az Aduro már-már kezdett klasszikussá válni, így időszerűvé vált a ráncfelvarrás, amiből végül komplett újratervezés lett. Jövőre már egy sokkalta letisztultabb formát és 100%-os funkcionalitást kapunk a pénzünkért!

72548_ADURO_2_0_race_grey_1_1

Sportos, a mindennapos kerékpározáshoz tökéletes forma és biztonságos rögzítőrendszer, amit megfejeltek egy ötletes megoldással – a hátsó LED-villogót a német mérnökök a Zoom Evo Adult racsnis tekerentyűjébe integrálták!

ABUS_Aduro_035_1

ABUS Hyban+ – az urbánus robotzsaru

ABUS_HybanPlus_005_1Mondhatjuk, hogy nincs új szezon új Hyban nélkül, hiszen ahogy a Bordo kerékpárzárak, úgy évről évre a Hyban sisakok is előrukkolnak valami újjal. A méltán népszerű városi bukó 2015-ben Red Dot design díjat nyert, tavaly pedig a Bordo Centium vintage zárhoz passzoló, fémhatású külső felülettel hívta fel magára a nagyérdemű figyelmét.  Jövőre is marad a jól bevált In-mold, ABS-szerkezet a kiváló szellőzéssel, a fejlett állíthatóság és a tarkórészbe integrált nagyméretű LED – ami változott, hogy a Hyban+ – városi sisaktól eddig szokatlan módon – integrált szemvédelmet kapott! 72640_HYBAN_smoke_visor_midnight_blue_1Az új megoldás javít az aerodinamikán – amit azonnal megérzünk egy elektromos rásegítéssel rendelkező bringán – de az utolérhetetlen perifériális látás, amit viselőjének biztosít, az teszi majd méltán népszerűvé a nagyvárosi utcák vándorainak körében. A 180 fokos látótér mellett az integrált szemvédelem másik nagy pozitívuma, hogy használata a hétköznapi felhasználó számára is lehetővé teszi a dioptriás szemüveg viselését is, tehát nincs többé szükség speciális dioptriás kerékpáros napszemüvegre, hiszen gyakorlatilag bármilyen szemüveg simán befér alá. A szemellenző természetesen felhajtható, az időjáráshoz alkalmazkodó kiegészítőkkel pedig legyen tél vagy nyár, egész évben használhatjuk.ABUS_HybanPlus_003_1

További információk Abus termékekről: https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/abus.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo