fbpx

A teljes magyar élmezőny Boszniától Szerbiáig versenyez

A hét végén pénteken egy felvezető gála kritériumversennyel veszi kezdetét az idei Banja Luka – Belgrade UCI 1.2-es besorolású versenysorozat rekordszámú magyar küldöttség részvételével.

A három versenynapból szombaton illetve vasárnap rendezik a Banja Luka – Belgrade I. illetve a Banja Luka – Belgrade II. nevű versenyeket. Bizonyára mindenki emlékszik a magyarok tavalyi remek szereplésére, mikor is mindkét szakaszon UCI-pontokat szereztek kedvenc versenyzőink. A tavalyi első versenynapon Lovassy Krisztián (Ora Hotels Carrera) diadalmaskodott, míg a második napon Jordán Péter (CUBE Balaton Team) állhatott a UCI pontszerzők top 8-as dobogójára!

2011-ben Lovassy Krisztián nyert a szombati napon

Az idén 30 csapat 180 versenyzője áll rajthoz. A rendkívül erős nemzetközi mezőnyben ezúttal 5 magyar csapat 30 versenyzője képviseli magát. Ez a maga nemében rekord, reméljük élni tudunk majd ezzel a lehetőséggel. Az induló magyar illetve magyar nemzetiségű csapatok: Cervelo Team Prolog, Close2 Carera Giesse, CUBE Balaton Team, Bianchi Team és az erdélyi Tusnad Cycling Team. A jelen legjobb magyar bringásai, az olimpiára készülő Lovassy Krisztián mellett mind-mind a rajtnál állnak majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo