fbpx

A Team UAE lesz a jövő év egyik legerősebb csapata?

Szinte naponta új igazolást jelent be a Team UAE, Almeida után, Soler, Ackermann és Hodeg szerződtetését is bejelentette Pogacar csapata.

Egyre jobban úgy tűnik, hogy a Team UAE vezetése sértésnek vette az idei Tour de France-on amikor gyengének nevezték a csapatukat, és többen azt állították, hogy Pogacarnak csapat nélkül kell megnyerni a Francia Körversenyt. Válaszul sorra jelentik be az igazolásokat, elsőként Pogacar extrém szerződéshosszabbításáról lehetett olvasni, aztán Almieda hosszútávra leigazolása jelentett nagy hírt, ezután újabb összetett menő vagy a hegyekben is használható segítő lesz 2 évig az UAE kerekese Marc Soler személyében. A spanyol kerékpáros már sokat mutatott a múltban, de ritkán kapta meg a Movistar bizalmát így az igazán nagy siker még hiányzik a pályafutásából, amit az UAE-ben megszerezhet.

Ezenfelül úgy tűnik, hogy nem csak a nagy három hetesek összetett győzelmében gondolkozik a Team UAE, ugyanis két sprintert is leigazoltak az elmúlt pár napban, ami azt mutatja, hogy a hajrákban is szeretnének sikereket elérni. Pascal Ackermann biztosan hasznos tagja lesz a csapatnak, a német a világ egyik legjobb sprintere, aki már a Giro d’ Italián is nyert sprinttrikót. A másik friss igazolás Alvarado Hodeg, aki a kisebb versenyeken tudja a győzelmek számát növelni.

A 2022-es szezon biztosan érdekes lesz, Pogacaron túl is várhatóan számolni kell a Team UAE-vel egyre több versenyen. Valójában az az igazi kérdés, hogy eddig miért nem építettek nagyon erős csapatot az arabok, hiszen a pénzügyi lehetőségeik szinte korlátlanok az országúti kerékpározás világában.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo