fbpx

A revans és a királydinnye az Underworld kupán

Augusztus 11-én került megrendezésre a MOFÉM Underworld Kupa, amely immáron harmadik alkalommal szólította a kerekeseket a föld alá. A TakarékPont Mountainbike Challenge 7. állomásaként megrendezett különleges verseny elit futamát Búr Zsolt nyerte, revansot véve tavalyi legyőzőjén, Szalay Péteren.

Szombaton reggel 9 órakor nyíltak meg a kőbányai Merkapt Sporttelep alatt található nyirkos és hűvös alagútrendszer kapui, hogy a junior férfiak és a női mezőny rajtjával kezdetét vegye az alvilági versengés. A futam legelején kiderült, hogy a végső sorrendet a sors fogja meghatározni, ugyanis az esélyesek sorra estek ki defekt miatt, amit a sportközpont parkolója mellett lenyírt királydinnye tövise okozott. A juniorok között végül Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE) diadalmaskodott, míg a nők versenyét Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely) nyerte.

Kiss Judit - Mazsola KSE

A második futamban, ahol az elit versenyzők álltak rajthoz, nagy csatára lehetett számítani, hiszen a tavalyihoz hasonlóan ismét a rajtvonalon foglalt helyet Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Szalay Péter (Haibike X2S Team) is, akik egy évvel ezelőtt emlékezetes meccset vívtak, amit akkor Szalay nyert meg. Idén azonban máshogy alakult a forgatókönyv, ugyanis Búr Zsolt a rajt után az élre állt, majd a pálya adottságait kihasználva, taktikus versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Szalay Péter, míg a harmadikon a szintén Bringabandás Fenyvesi Péter végzett.

Be a pincébe

Az első két futam eredményhirdetése nem sokkal dél után került megtartásra. A dobogósok a támogatók jóvoltából (MOFÉM, Merkapt Kft., Motorex) értékes ajándékokat vehettek át és egyedi trófeákat emelhettek a magasba.

Délután a hobby futamokra került sor, amelyekben összesen 160-an álltak rajthoz, és bár a reggelihez képest csökkent a defektek száma, így is sokak versenyét áthúzta az alattomos átoktövis. Az első futamot Kuti Péter (deviant MTB) körelőnnyel nyerte, a másodikban Osgyáni Tamás diadalmaskodott, a masterek között pedig Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE), szintén körelőnnyel végzett az élen.

A Mountainbike Challenge sorozat névadó támogatója, a TakarékPont jóvoltából a juniorok leggyorsabbika, Vicze Gergő egy TakarékPont számlát – egy éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával -, nyert.

A szervezők közleménye szerint, azoknak, akik királydinnye tövis okozta defekt miatt nem tudtak elindulni vagy a futamukban kevesebb, mint 5 kört tudtak csak megtenni, a jövő évi Underworld Kupára ingyenes részvételt biztosítanak.

 

Eredmények:

Junior:
1.       Vicze Gergő (Esztergomi Küllőszaggatók KE)
2.       Lerner Csaba
3.       Hardi Krisztián  (HegyiBringa)

Nők:
1.       Kiss Judit (Mazsola KSE Keszthely)
2.       Szekeres Viktória (KTM Gödöllő)
3.       Chovanyecz Emese (Hotel Yachtclub KSE)

Elit:
1.       Búr Zsolt (Bringabanda SC)
2.       Szalay Péter (Haibike X2S Team)
3.       Fenyvesi Péter (Bringabanda SC)

Hobby 1.:

1.       Kuti Péter (deviant MTB)
2.       Bálint András (Serrenők
3.       Pintér Balázs (Tatanka Racing Team)

Hobby 2.:
1.       Osgyáni Tamás
2.       Tóth András (HegyiBringa)
3.       Pálmai Zsolt (Market Cycling Team)

Master:
1.       Imre Szabolcs (Merkapt Maraton Team SE)
2.       Borbély József Attila (Sólyom Team)
3.       Ladányi Miklós (Gyilkos Lódarazsak SE)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo