fbpx

A Movistarba igazol a világbajnok!

A világbajnoki és Európa-bajnoki cím védője Annemiek van Vleuten csapatot vált a szezon végén, elhagyja a Mitchelton-Scottot és a Movistarban folytatja 2021-től.

Ebben az évben már többször szóba került, hogy Annemiek van Vleuten nem biztos, hogy a Mitchelton-Scottban fogja folytatni a pályafutását 2021-től, a nevét kapcsolatba hozták a Jumbo-Visma női sorával is, de végül nem a holland csapatban folytatja, hanem a héten jelentették be, hogy két éves szerződést írt alá a Movistar női csapatával.

Annemiek van Vleuten az elmúlt években gyakorlatilag mindent megnyert, mezőny és időfutam VB-t, Európa-bajnokságot, női Girót és szinte az összes nem sík, nagy versenyen a dobogó tetejére állhatott. A holland sztár kerékpáros erőben a teljes mezőny fölött áll, amikor ő elmegy akkor kicsi az esélye annak, hogy bárki is utol fogja érni. Az időeredményeit nézve megállapítható, hogy a worldtourban versenyző férfiak jó részét is meg tudná szorongatni. A 37 éves bringás későn kezdett el kerékpározni, így a sikerei is későn jöttek. Az átigazolása kapcsán elmondta, hogy még messze nem gondolkodik a visszavonuláson, még tele van ambíciókkal és sok versenyt szeretne nyerni.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo