fbpx

A mountain bike maraton sport Mekkája: irány a Salzkammergut Trophy!

A mountain bike XCM sport legközelebbi nagy klasszikusára, a Salzkammergut Trophy-ra bő egy hónap múlva kerül sor, ideje jelentkezni, hiszen már 3000-nél tart a nevezők száma, ne maradj le…

Július 9-ét sok magyar maraton rajongó is vastagon bekarikázza naptárában: Irány Ausztria, Bad Goisern!. A 19. Salzkammergut Trophyra már 3000-an jelentkeztek, 600-an ebből az extrém távra. A hét különböző távon újra több mint 40 ország 4500 versenyzőjét várják a szervezők. A kezdők is megtalálják a számításuk, hiszen semmilyen kihívást nem támasztó „terepen” is választhatnak rövid, alig több mint 20 kilométeres távot.

salz4

A felkészültebbek egyre hosszabb, egyre több kihívást tartalmazó pályákat ixelhetnek be a nevezésnél, sőt, a legtechnikásabb riderek is megtalálhatják számításukat. A Bad Ischlből induló, több mint 60,4 km-es All Mountain verseny idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Ezen a versenyen idén is az extrém táv három legnehezebb lejtőjét kell teljesíteni. Vasárnap a SCOTT Junior Trophy és a monociklis DH zárják a programot. Tippek a Salz teljesítéséhez akár extrém távon: https://bikemag.hu/magazin/hirek/salzkammergut-trophy-15-tipp-hogy-celbaerj

2016-os újdonság a 36 km-es eMountainbikes verseny. Itt három szakaszt értékelnek – két meredek emelkedőt, valamint egy trailt a völgyben, miközben azért a teljes távot egy bizonyos időkorláton belül kell teljesíteni. Ezen az újonnan kialakított távon csak az boldogul, aki kitartó, jó technikával rendelkezik, és energiáit megfelelően osztja be. Ha szeretnéd megismerni az eMTB uphill flowját, megteheted a Trophy hétvégéjén. Az Expón több mint 100 e-mountainbikot tesztelhetnek a látogatók. Idén először vezetett eMTB-túrák is várják az érdeklődőket.

salz7

Szállásajánlatunk: az Altaussee közelében található Hagan Lodge (bővebb információk: Kattints ide!). Egy sípálya lábánál helyezkedik el, a jól felszerelt faházakban kandalló, szauna is működik. Nagyon jó bázis lehet nyaraláshoz is, rengeteg irányba indulhatunk el túrázni!

Bővebb információk (magyar nyelvű honlappal), nevezés: http://www.salzkammergut-trophy.at/salzkammerguttrophy-pid361

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo