fbpx

A Merida bemutatja: a jövő évet!

A bringás világ átalakul. Egyre közelebb jönnek a következő évi újdonságok bemutatásának időpontjai, de a promóciók körítése is. Az éves Eurobike kiállításról folyamatosan hullanak ki a legnagyobb cégek, mert külön utakon kezdenek járni, és azok is változtatnak, akik még idén ott lesznek. A Merida egyelőre kitart a nagy szeptemberi kerékpárszakmai kiállítás mellett, de láthatóan már teljesen más a koncepciójuk.

Ugyanis rendeztek egy óriási jamboreet az osztrák határhoz közeli németországi Ruhpoldingban, ahová nem kevesebb, mint 800 résztvevőt hívtak meg 21 országból, hogy megismerjék a jövő éves újdonságokat.

És nem csak a sajtó volt hivatalos a két héten át tartó eseményre, hanem minden ország hozta a kiemelt Merida kereskedőit is, hiszen nekik ugyanolyan fontos megismerni A-Z-ig az általuk forgalmazott termékeket, mint a sajtónak, aki majd továbbadja ezeket nektek, olvasóknak! Így két kisbusszal érkeztünk meg Ruhpoldingba, hogy három napig bringákat teszteljünk, beszélgessünk a fejlesztőmérnökökkel, és megtapizzuk a legújabb technikákat.

Több száz tesztbringa várt minket a konferenciaterem mögötti területen a legújabbak közül. Komplett Bahrain Merida Team Reacto-k, amiket már teszteltünk, Big Nine-ok, One-Sixty-k, Silexek, eOne-Twenty-k, elektromos bringák montiból és trekkingből egyaránt.

Aki akart (és mi akartunk), elmehetett az elektromos eOne-Sixty enduro bringával és Jose Antonio Hermidával veretni egy durvát a hegyen. Hermida nagyon laza arc, és tud haladni lefelé! Mindig csak annyival gyorsabban, hogy azt hidd, már tartod vele a tempót 🙂 Durva, hogy felfelé is olyan tempót mentünk, hogy végig koncentrálni kellett. Mintha Nino Schurter tolt volna minket…

A Merida Big Nine ugyan nem a kedvenc kategóriám, inkább a hosszabb rugóutas fullykat kedvelem, de azért néhány XC kört ezzel is tudtam menni, és élvezetes gép, bár az enyhén saras terephez a gumik nem voltak ideálisak, viszont a kezelhetősége nonplusultra, pedig ez még közel sem csúcsmodell volt!

Mivel Németországban voltunk, ezért a sör elég fontos szerepet töltött be a napi ügymenetben. Szerencsére nem kellett több korsóval ahhoz, hogy a fejtágítókat kibírjuk, németes precizitással rövid, tömör, és informatív volt mindegyik előadás, legyen szó az új Reacto aerodinamikai fejlesztéseiről Jürgen Falke vezető mérnök tolmácsolásában, vagy az új Silex lehetőségei az úttalan utakon, és persze a brutális ebike flotta értékesítési trükkjein át.

Természetesen versenyzői gépekből sem volt hiány, a képen például Vincenzo Nibali Sculturája látható, egyedi festéssel.

Silex-ék viszont romba döntöttek! Megszűnik a Ride széria, és a Silex veszi át a helyét, ami a komfort országútizástól a gravel bringázáson át a könnyű terepezésig mindenre jó lesz. Megfizethető áron alu kivitelben, vagy akár könnyű csúcs karbonból. Akár 650B x 2.0″-os gumikkal is! Hamarosan bővebben is beszámolunk róluk, mindenesetre itthon nagyot fognak ütni, régen volt ekkora élmény kavicsos utakon száguldozni, pedig magam is gravel tulaj vagyok!

Arról nem beszélve, hogy akár bikepacking bringaként is tökéletesen funkcionál, és most már az ehhez szükséges táskák is megtalálhatók lesznek a Merida palettáján!

Mivel a Merida az egész világon jelen van, ezért sok olyan különleges modellel rendelkezik, melyek 1-1 földrészen sikeresek, de a több mint 300-féle típusból mindenki meg fogja tudni találni a neki megfelelőt. Egy ilyen össztelós, sárvédős, csomagtartós pedelec mint az eNinety-Nine itthon komoly sokkot okozna a montisoktól a trekkingeseken át az elektromos bringa fanokig, de van ahol ezt keresik, így a palettán is helyet kapott.

Az eddig csak karbonból készülő enduro bringa a One-Sixty alu kivitelben is megjelent, és teszteltük az új One-Forty-t is, ami itthonra az ultimate monti lehet, hiszen több rugóút nem igazán kell, viszont a One-Twenty-nél sokkal durvább dolgokat lehet művelni vele.

Végül, de nem utolsó sorban kíváncsiak voltunk az új Reacto-ra is, amin már a szintén új Shimano Dura Ace Di2 rendszer volt hidrós tárcsafékekkel, és DT-Swiss PRC1400-as kerekekkel. Hát na… Bárki fél kezét a bringáért! Azonnal…

Természetesen a kedvenc bringaboltosaitok is lelkesen rótták a tesztköröket, így most már ők is hitelesen tudnak beszámolni nektek az újdonságokról! Hamarosan jövünk részletesen a 2018-as újdonságokkal, és a legújabb gépek tesztjeivel!

Addig is íme egy kis ízelítő a hangulatból!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo