fbpx

A második vb-arany: Cseh Veronika duplázott!

A csütörtöki napon a tájbringa világbajnokság Elit és Junior mezőnye pihenőnapot tartott, a Master-ek viszont leugrottak a Balaton partjára Almádiba, sprinttávon versenyezni.

A meredek domboldalban levő, telkek közötti utcácskákon, és szomszédos erdő köves technikás ösvényein vezető pályákon, újra izgalmas csaták alakultak ki az egyes korcsoportok versenyzői között. A látszólag egyszerű feladatot nagy sebesség mellett, könnyen el lehetett rontani.

Így járt a sportág legendás alakja, a tájbringa „Thomas Frischnektje” a cseh Jaroslav Rigl is, aki egy fals utcán megmászta a hegyet, majd rájött, hogy zsákutcában van. Le kellett gurulnia és egy párhuzamos aszfaltcsíkon újra hegymenetbe kapcsolni. Hiába volt meg a szokásos sebessége, ezt a hátrányt már nem lehetett ledolgozni, lemaradt az éremszerzésről.

Kihasználta viszont a lehetőséget a brit Lomas Killian, aki elmondása szerint odahaza gyakran versenyez hasonló „urban” terepeken, és világbajnoki címet szerzett. Megosztotta velünk a titkot is; tudatosan készült erre a számra, mert ez volt az egyetlen esély a cseh nagyágyúkat elkapni. Ugyanebben a kategóriában – a Master1-ben – jól versenyzett a Crosskovácsi versenyek „motorja” Paul (Paulovits László) is, kis hátránnyal 9. helyen végzett. Előző napi 7. helye után, ez már a második top 10-es eredménye.

A legnagyobb szenzáció magyar szemmel azonban, hogy Cseh Roni duplázni tudott! Saját maga sem számolt vele, hogy a mindössze 4,5 km-es pályán érvényesülni fog a mezőnyből kiemelkedő állóképessége, inkább tartott tőle, hogy egy kis hiba behozhatatlan hátrányt okozhat. Szerencsére nem így történt, a két nap, két VB arany után látszik, hogy Roni sokkal erősebb bárkinél a mezőnyben. Szurkoljunk neki a szombati hosszútávú versenyre is, ami tulajdonképpen a legerősebb száma a VB-én.

A szurkolásra egyébként mindenkit bíztatunk, akár személyesen is! Jöjjetek ki minél többen, szombaton, augusztus 25-én Veszprémbe az Óvárosi térre a célba, ahova 10 órától kezdve folyamatosan fognak érkezni a versenyzők.

Ezen a linken pedig GPS-es nyomkövetéssel láthatjátok a versenyzők tegnapi produkcióját a terepen: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120823mtbsprintW40/

Holluby András

Dr. Cseh Veronika világbajnoki címe a Master1 kategóriában

Horváth Marcell világbajnoki ezüstérmes!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo