fbpx

A mai napon Móricz Dániel szerzett pontot az Ifjúsági Olimpián

A mai napon országúti időfutam számokkal folytatódott Naijingban az Ifjúsági Olimpia kerékpáros csapatversenye, a magyarok közül Móricz Dániel és Tolnai Zsanett állt rajthoz.

Móricz Dániel

Móricz Dániel

A nanjingi ifjúsági olimpián a kerékpárosok csapatversenyében a vasárnapi mountain bike eliminator versenyszám után, hétfőn az országúti időfutamot rendezték. Az országúti időfutamversenyben a 3.86 kilométeres távon Móricz Dániel 5:23.69 perces idővel, 42.929 km/órás átlagsebességgel a 15. helyen zárt, amiért két pontot kapott.

A lányoknál Tolnai Zsanett 6:43.37 perc alatt, 34.449-es átlaggal a 21. helyen fejezte be a vidalt, amiért azonban nem jár pont. Az első helyezett 100, a 16. pedig 1 ponttal gazdagította nemzete eredményét.

Vasárnap Megyaszai Lilla 4. Erdélyi Attila 7. lett.

A harmadik forduló előtt a leánycsapat a hetedik, a fiúk a tizenkettedikek. Az 50 pontos lányainknál Dánia, Japán és Csehország a listavezető, míg a fiúknál Kolumbia, Lengyelország, Csehország a sorrend, a magyarok 27 pontosak. A versenyben 32 ország vesz részt. Hátra van még a BMX, a hegyikerékpáros olimpiai-krossz szám és az országúti mezőnyverseny; a szervezők öt szám alapján hirdetnek győztest.

A vasárnapi verseny után Erdélyi Attila és társai a BMX pályára mentek, ahol hivatalos edzésük volt. “Teljesen más itt a levegő és természetesen a hangulat is. Talán azért is, mert az országúti és MTB-pálya szintkülönbségben magasabban fekszik és párásabb a levegő. Tolnai Zsanett nagyon élvezte az edzést, szorgalmasan rótta a köröket. A pálya legfontosabb részét, az indítódombot követő első akadályt gyakorolta többször. Egyre jobban gyorsult, de nagyon elfáradt. Móricz Dani bátran kezdett, talán egy kicsit túl bátran is. Nem sokat BMX-ezett eddig és szükség lesz még némi gyakorlásra, hogy biztonságosan tudjon végigmenni. Nem fékez az akadályok előtt és elemelkedik a bringa. Korábban fejezte be az edzést, mert a hétfői időfutamversenyre készült, amit újra BMX edzés követ” – summázott Borbély Ferenc BMX-főtitkár.

Megkérdeztük a magyar csapat szakvezetőjét, Somogyi Miklóst, hogy áll össze az összetett csapatverseny, ami alapján értékelik a kerékpárosok teljesítményét az ifjúsági olimpián: “2 fiú és 2 lány alkot egy-egy csapatot. Mennek külön a lányok és a fiúk egyaránt versenyszámokat, ki-ki, amiben jó 3-3-at. (Összesen öt szám szerepel a programban: XCE, TT, BMX, XCO, mezőnyverseny.) Tolnai Zsanett országúti időfutam, BMX cross, országúti mezőnyverseny számokban indul, Megyaszai Lilla számai: XCE, XCO és országúti mezőnyverseny. Móricz Dániel számai: országúti időfutam, BMX cross, országúti mezőnyverseny, Erdélyi Attila számai: XCE, XCO és országúti mezőnyverseny. Minden versenyszámot pontoznak az elsőtől a 16. helyezettig, 100-túl 2 pontig és lesz két végeredmény a lányoknál és a fiúknál a két-két versenyző pontjai alapján. 24-én lesz egy csapatváltó is, amiben mennek majd mind a négyen, 2 versenyző mountain bike-kal, 2 országúton.”

 

(MOB)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo