fbpx

A legnagyobb kerékpárverseny az ünnepek alatt: a keirin nagydöntő – videó

A 2013-as év japán keirin bajnoka Takashi Kaneko, aki Tachikawa pályáján, december 28-29-30-án rendezett nagydöntőn bizonyult a legjobbnak.

keirin_2013_4

Ahogy a japán pályakerékpáros szakágat bemutató sorozatunkat követő olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hagyományosan az adott versenyévad 9 legjobbja vehet részt a GP-n, valamennyien a legfelső kategóriában versenyeznek évek óta. A befutó várhatóan nagyon szoros volt, hiszen nagyjából azonos képességűek a mezőny tagjai.

A döntő futam videón:

A győztes Takashi Kaneko paraméterei, amelyekre a fogadóknak is jelentős információ.

NÉV:

Takashi Kaneko

VERSENYSZEZONOK SZÁMA:

75

MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT:

Aichi prefektúra

BEJEGYZÉS:

1995-03-5

SZÜLETÉSI IDŐ:

1975-09-5

VÉRCSOPORT:

A

MAGASSÁG:

175 cm

TESTSÚLY:

85 kg

A győztes nyilatkozata olyan volt, mint egy kezdő versenyzőé, dicsérte a fantasztikus felkészülést. Arról is beszélt, hogy nagyon boldog, de tudja, hogy a következő szezonban nagy lesz az elvárás felé, és már most gondol arra, hogy ez milyen nehéz lesz, mert természetesen mindenki őt akarja legyőzni majd.

keirin_2013_5A versenyről magáról számunkra érthetetlen szakszavakat használt, de a lényeg az volt, hogy Asait erősebbnek tartotta, de Ő betartotta a választott taktikáját, és szerencsére megtalálta a három támadó sorból amelyből győzni tudott (a 9-es számú – lilában – versenyző hathatós segítségével).

A győzelemmel járó hatalmas összeg pedig teljesen lenyűgözi, soha nem nyert még ennyit. (Nem is nyerhetett, mert ennél magasabb összeget az autóversenyzők sem nyernek, akik ugyanehhez a szervezethez tartoznak, mint a keirin versenyzők.)

keirin_2013_2Az eggyel alacsonyabb osztályban, mondhatjuk a „B” csoportban 5 millió ¥ volt az első díj, míg a nőknél, akiknek a versenyei szintén kedveltek a fogadók körében, az első helyezett 7 millió ¥-t tehetett zsebre.

Mivel a Japán keirin versenyeken nagyon sok információt osztanak meg az érdeklődőkkel, néhány adat a győztesről:

200 m idő

400 m idő

maximális sebesség

Időtartam

nyomaték

(r/s=szögseb*).

11”23

23”12

65,4 km/h

15”26

2,46 r/s*

*r/s= radián/szekundum= szögsebesség

Teljesítmény:

keirin_2013_7

Európai logikával a nyereményből valószínűleg a "segítőnek" is jutott.

Európai logikával a nyereményből valószínűleg a “segítőnek” is jutott.

Bemutatkozás: 1995-04-08.

Első győzelem: 1996-01-04.

Természetesen a mellékelt táblázat csak kivonatos, de mindenesetre az látható, hogy alaposan hozzá vannak szokva a legjobbak a több 100 milliós bankbetéthez.

Európaiak mesélték, hogy 4 hónapot vehettek részt Japánban keirin versenyeken, és ez alatt az idő alatt megkereshették egész évi európai jövedelmüket, olyanok is, akik hazájukban is csúcs jövedelemmel rendelkeznek.

Szerző: Illés Bálint 2013-01-03.

Forrás: a fejlécben, a GP hivatalos web oldala.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo