fbpx

A kényszerszünet után is sikeres az Alpentour Trophy

Több mint 300-an vágtak neki szeptember 16. és 19. között az Alpentour Trophy-nak Schladmingban, hogy meghódítsák a környező hegyeket. Ausztria legnagyobb nyílt többnapos mountain bike versenye nem csak kemény kihívás elé állítja a profi és amatőr versenyzőket, de a téli sportokról ismert régió legszebb hegyikerékpáros útvonalait is megmutatja. Az elit kategóriákban végül a német Markus Kaufmann és az osztrák Angelika Tazreiter diadalmaskodott.

Nagyon-nagyon pozitív következtetéseket vonhatunk le a visszatérés után, öröm volt újra fogadni a rengeteg megszállott sportolót Schladmingban. Egy nagy család vagyunk, akik másfél évig nem találkozhattak – nyilatkozta a versenyt szervező Gerhard Schönbacher, aki stábjával újra Ausztria mountain bike központjává változtatta a régiót.

Az évről-évre júniusban rendezett Trophy-t most szeptemberre tették át a pandémiás helyzet miatt. Az időjárás velünk volt, a bringások versenyzéshez ideális hőmérsékletben tekerhettek fel a Planai-ra és a szomszédos kétezres csúcsok magasságába, az amatőrök a csodás panorámában is gyönyörködhettek kicsit – mondta Schönbacher.

Az Alpentour Trophy abban különbözik a legtöbb többnapostól, hogy a rajt és célterület minden szakaszon ugyanott van. Logisztikai szempontból ez nagy előny a szervezőknek és a résztvevőknek is. Különösen fontos volt ez most a covid-szabályozások miatt, hiszen a hat nap alatt, amíg itt voltak, nem kellett hotelről-hotelre járni és mindig új szobában aludni. Mindenki a versenyre koncentrálhatott, nem kellett közben még az utazást is megoldani – mondta a főszervező.

 

Maga a versenyprogram változatlan maradt, a Dachstein-Türlwandhütte és a Giglachseen kemény emelkedőivel kezdődött, ahol a késői dátumnak köszönhetően nyoma sem volt már hónak, a résztvevőket napsütés, tökéletes körülmények fogadták a több mint 200 kilométer és közel 9000 méter szintkülönbség teljesítéséhez.

Egyszerűen pompásan érezzük itt magunkat. Minden jól szervezett és mindig újra jövünk – mondta a háromszoros mountain bike maraton világbajnok Alban Lakata, aki idén második lett az összetett versenyben. A női győztes Angelika Tazreiter is egyetértett: Álomverseny volt, igazán kemény és nehéz volt, de az időjárás és a hegyek látványa csodás emlékké tette.

2022-ben hasonló folytatás következik: Reméljük, hogy jövőre ismét júniusban rendezhetjük meg a versenyt és az Alpentour Trophy idején a Schladming Dachstein régió újra Ausztria hegyikerékpáros paradicsoma lehet – tette hozzá Schönbacher.

Eredmények: https://my.raceresult.com/127873/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo