fbpx

A GP Sven Nys cyclocross versennyel kezdték a Vas testvérek az új évet

Vas Kata Blanka és Vas Balázs január elsejére nem is választhatott volna jobb programot, mint a GP Sven Nys Baal UCI C1-es cyclocross versenyt. Bár utólag lehet ők mást mondanának, mert a sorozatterhelés és a kemény sáros pálya mindkettőjük versenyét megnehezítette.

Folyamatosan beszámolunk a Vas testvérek belga cyclocross kalandjairól, melynek elérkeztünk az utolsó állomására Baal-ba, a GP Sven Nys UCI C1-es versenyre. A fiatalok számára ez volt az ötödik verseny zsinórban, 10 nap alatt ötször mérkőztek meg a világ legjobb cyclocross versenyzőivel, ami nem kis feladat elé állította őket, ráadásul most a pálya sem fogadta őket kegyeibe. A beszámoló előtt egy dolgot még fontos megemlíteni, hogy Balázs ezen a versenyen már a Merida Team CST mezében állt rajthoz, 2019-ben ismét a magyar csapat versenyzője lesz akárcsak testvérei Blanka és Barni.
A versenyről édesapjuk, Vas Péter így mesélt:

“Sven Nys GP Baal – Totál K.O.
Már a szilveszteri pályabejárásnál tudtuk, hogy a Baal-i sár nem tréfadolog. Csöndben rombol. Nem volt elég, hogy előző nap este még versenyeztünk, Balázs még este 2 órát szerelte az 5db biciklit, hogy egyáltalán rajthoz tudjanak állni másnap. Már az 5. versenynap zsinórban. Mindketten kissé meg is fáztak, kicsit olyanok voltunk az Újévi verseny reggelén, mint akik jól berúgtak előző este (mondjuk én próbálkoztam azért Daniel-el 🙂 ).

Balázséknál az U23-ban, 60-an álltak rajthoz, Balázs az első körben a 37. helyen jött, úgy nézett ki minden rendben, jól haladt. Aztán visszacsúszott a 42. majd a 45. helyre, de küzdött becsülettel. Látszott, hogy fáradt, de nem gondoltuk, hogy gond van. Kb. 40 perc után állt ki, azt mondta szörnyen fáj a torka, a háta, igazából mindene, nem akarja kinyírni magát.

Nem maradt sok idő a búslakodásra, máris kezdődött az Elit Női futam. Blanka jól rajtolt, kb. a 20. helyen fordult a pályára és nagyon keményen tolta neki. Az első kör végén 12.-nek haladt át a célvonalon. Blanka Kata Vas de jonge Hongaars, mondták a TV közvetítésben, illetve a speaker is a helyszínen – kicsit be is fulladtam közben, pedig én nem is versenyeztem.
Túl szép lett volna, túl nagy volt a tempó, Blanka először visszacsúszott a 15-16. helyre, majd a kerékpárcsere után további pozíciókat vesztett az egyre sárosabb pályán. Az utolsó előtti körben még indított egy támadást, hogy feljöjjön, de látszott rajta, hogy nagyon fáradt, az utolsó körben már nem láttunk tőle a Diegem-i versenyhez hasonló sprintet, így a végén a 21. helyen futott be. Hogy örültünk volna ennek, ha az elején nem tör be a 12. helyre.

Ott álltunk a két hulla fáradt gyerekkel, nyakig sárosan, és tudtuk, hogy még bringamosás, pakolás és egy 14 órás autókázás vár még ránk hazafelé. Igazi hardcore karácsony volt, reméljük sikerül összeraknunk magunkat, mert jövő héten OB! Gyertek szurkolni nekünk, az 5 futamból 3-ban is rajthoz állunk! Hajrá Blanka, Balázs és Barni!”

A téli szünet versenyprogjamja:
December 23. Namur (világkupa)
December 26. Heusden-Zolder (világkupa)
December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)
December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)
Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo