fbpx

A gerinc – Egy életre szóló kaland Erdélyből – videó

Mindig is csábítottak a régi kalandregényekben, vagy a mára már 50-60 éves Panoráma útikönyvekben olvasott vad, érintetlen tájak. Kalandra indulni egy olyan helyre, ahol még nem érezhető az ember túlzott jelenléte, a magabiztossá tevő civilizáció közelsége. Csak hát közben a világ összezsugorodott…
ridge_3
Mégis, nem is olyan messze, Erdélyben még akadnak sűrű, átláthatatlan fenyvesek a szelídítetlen hegyeken, mélyükben tündék és törpék legendáival, valós medvékkel és farkasokkal. Mint például a Keleti-Kárpátok vonulatának legmagasabb tagja, a Radnai-havasok. Így hát megfogant a terv, az egyszerű de nem könnyű terv: végig bringázni a Radnai-havasok főgerincén, mely cirka 55 km hosszú és nagyjából 3-4000 méternyi szintet fog tartalmazni.
Csakhogy Erdélyről van szó, ahol sok városi legendáról hamar kiderül, hogy valóság, ahol a medve nem játék, és ahol a térképnek a valósághoz nem sok köze van, és a turistaösvények jelzései egyáltalán nincsenek karbantartva… Íme az életreszóló kalandunk kvintesszenciája 7 percben:

Benecz Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo