fbpx

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály sikeres évet értékelt

 

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztályának 2014-es szezonja számokban: 6 új versenyző, 16 magyar bajnoki cím, összesen 20 győzelem, további 17 dobogós helyezés és 11 új magyar csúcs…

Balról: Pataki Rózsa (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály), Pataki Ibolya (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály, szakosztályvezető), Venczli Krisztián (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály, technikai vezető), Szentpáli Gábor (BVSC-Zugló ügyvezető elnök)

Balról: Pataki Rózsa (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály), Pataki Ibolya (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály, szakosztályvezető), Venczli Krisztián (BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály, technikai vezető), Szentpáli Gábor (BVSC-Zugló ügyvezető elnök)

Szakosztályunk idén mozgalmas szezont tudhat maga mögött. A tagság összetétele megváltozott, a 2014-es esztendőt új utánpótlás- és master versenyzőkkel kiegészülve kezdte a csapat. Az év kiemelt versenye ismét az Ifjúsági és U23-as Európa bajnokság volt, de emellett további nemzetközi pályaversenyeken is részt vettünk. Mindemellett indultunk a hazai országúti- és pályaversenyeken, bajnokságokon is, a versenyszezont pedig végül 20 győzelemmel és további 17 dobogós helyezéssel zárta a BVSC-Zugló. Külön öröm, hogy versenyzőinknek sikerült különböző pályaversenyszámokban és korcsoportokban idén összesen 11 alkalommal új magyar rekordot felállítani, ilyen mennyiségű csúcsdöntésre – egyetlen szezon alatt – még nem volt példa az elmúlt években. Végül az MKSZSZ csapatunk versenyzőjét – Borissza Johanna Kittit – választotta az év felnőtt női pályakerékpárosának.

BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály 2014-15-ös versenyruházat

BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály 2014-15-ös versenyruházat

A versenysport mellett a szakosztály idei tevékenységi köre a BVSC-Ovival bővült, melynek keretein belül óvodáskorú gyerekek gyakorlati kerékpáros ismereteinek megalapozása zajlik. A szezon vége felé eszközbeszerzéssel fejlesztettük pályakerékpár-parkunkat, így a legjobbjaink ezentúl karbonvázas kerékpárokkal edzhetnek és- versenyezhetnek.

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztályába idén hat új versenyző érkezett. Az ifjúsági hölgyek mezőnyében a sportág alapjait Ausztráliában elsajátító Antal Zsuzsanna, illetve a KSI-s nevelésű Borissza Johanna Kitti húzta magára idén a kék-sárga mezt. A serdülő fiúk között év elejétől Molnár Gábor szállt versenybe csapatunk színeiben. Az U23-as Nagy Konrád a gyorskorcsolya világából látogatott át hozzánk, a 2014-es Szocsiban megrendezett téli olimpia résztvevőjeként láthatta korábban versenyezni a hazai közönség. Két új master versenyzőnk, Fogarasi József és Szántai Szabolcs a Vasló Kupán mutatkozott be először BVSC-sként.

Támogatói emlékplakettek

Támogatói emlékplakettek

Az idei versenyszezon számunkra a hazai országúti bajnokságokból, felkészülési szempontból megfelelő egyéb hazai országúti versenyekből, az összes hazai pályaversenyből, valamint az erre kiszemelt külföldi pályaversenyekből állt.

Az év legfontosabb megmérettetése az Ifjúsági és U23-as Pálya Európa-Bajnokság volt, ahol csapatunkat Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti, Lődi Áron és Holló Botond képviselte. Közülük egyedül Holló Botond rendelkezett eddig Eb-tapasztalattal, viszont miután jövőre már elitként versenyez, ezért ez volt az utolsó alkalma, hogy utánpótlás kontinensbajnokságon vegyen részt. Boti az omnium verseny összetettjében végül a 18. helyen végzett, valamint egy szép 4000 méteres időeredménnyel – 4’42,618” – tette emlékezetessé a versenyt. Ennyire közel az utóbbi 15 évben senki sem került Víg Aurél 1997-ben felállított magyar csúcsához. A lányok is kitettek magukért, fedett pályás 200 méteres korcsoportos alapcsúcsot, majd ezt megdöntve magyar csúcsot futottak, 500 méteren szintén korosztályos rekordot döntöttek. Alapcsúcsot állítottak fel továbbá sprint csapat versenyszámban is – ez volt az első alkalom a magyar kerékpársport történetében, hogy két hasonló képességű sprinter hölgy fedett pályán rajthoz állt ebben a versenyszámban. Az Eb-csapat negyedik tagjának, Lődi Áronnak 11,528”-as 200 méteres kvalifikációs eredménye is biztató jel a jövőre nézve.

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály versenyzői

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztály versenyzői

A BVSC-Zugló válogatott versenyzői emellett négy kiemelt nemzetközi pályaversenyen vettek még részt ebben a szezonban, a Grand Prix Brno omniumon, a brnói 500+1 körös (korcsoportonként változó távú) nemzetközi pontversenyen, a Grand Prix Prostějovon, valamit a Grand Prix Viennán. Eredményeik közül kiemelendő Lovassy Krisztián győzelme a GP Vienna pontversenyében (ugyanitt csapattársa, Holló Botond a 7. helyen zárt), valamint 4. helye ugyanott scratch-ben; Borissza Johanna Kitti 3. helyzése a GP Vienna omnium összetettjében és 4. helyezése a brnói pontverseny sprinterek számára kiírt omnium futamában; továbbá Hajdú Máté Olivér 4. helye a GP Vienna serdülő omnium versenyében és 7. helye ugyanebben a számban, Prostějovban.

Az évzáró bankett közönsége

Az évzáró bankett közönsége

Közben master versenyzőink sem tétlenkedtek. Szilágyi Sándor az országúti- és pálya Master Európa-bajnokságon egyaránt, míg Sikari Gábor kizárólag az utóbbin állt (volna) rajthoz. Sajnos idén az Európai Kerékpáros Szövetség és megbízott versenyszervezői nem álltak a helyzetük magaslatán, így szervezői hiba miatt az országúti számokban hivatalos végeredmény nem született – ez különösen azért fájdalmas, mert országúti időfutamban Szilágyi Sándor időeredménye alapján a 4. helyen végzett. A Master Pálya Eb-t a kiírt időpont előtt pár hónappal törölték, és végül a hollandok egy nemzetközi pályaversennyel kárpótolták a benevezetteket. Innen legnagyobb örömünkre versenyzőink egy-egy szép korcsoportos magyar csúccsal (200 illetve 3000 méteren) térhettek haza.

Borissza Johanna Kitti végzett az idei egyesületi pontrangsor élén, az ezért járó díjat Szentpáli Gábor adja át

Borissza Johanna Kitti végzett az idei egyesületi pontrangsor élén, az ezért járó díjat Szentpáli Gábor adja át

Ezzel a két master csúcseredménnyel lett teljes az idei kollekciónk, versenyzőink 2014-ben tehát összesen 11 alkalommal állítottak fel serdülő, ifjúsági és master magyar csúcsot.

A BVSC-Zugló Kerékpáros Szakosztálya azzal a célkitűzéssel vág neki az elkövetkezendő szezonnak, hogy főként a pálya versenysportra koncentrálva kis-, illetve közepes létszámmal működtetve a csapatot eredmények terén folytatódjon az a biztató fejlődés, amelynek jelei az idei évben is megmutatkoztak. Mindemellett a dolgozunk azon is, hogy a BVSC-Ovi keretein belül minél több kisgyermek szerethesse meg a kerékpározást, ezzel hozzájárulva sportágunk jövőbeli tömegbázisához.

A szakosztályi torta

A szakosztályi torta

Hazai- és külföldi versenyeken, nemzeti bajnokságokon elért győzelmeink és dobogós helyezéseink

(Idén magyar bajnoki címet szerző versenyzőink: Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti, Hajdú Máté Olivér, Holló Botond, Kercsó-Magos Zsuzsanna, Lődi Áron és Szilágyi Sándor)
1. helyezés (20 db győzelem):

Magyarország Pályabajnoksága:
– serdülő 500 méteres állórajtos időfutam – Hajdú Máté Olivér
– serdülő 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Hajdú Máté Olivér
– serdülő repülőverseny – Hajdú Máté Olivér
– serdülő pontverseny – Hajdú Máté Olivér
– ifjúsági keirin – Lődi Áron
– ifjúsági repülőverseny – Lődi Áron
– ifjúsági női 500 méteres állórajtos időfutam – Borissza Johanna Kitti
– ifjúsági női 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Borissza Johanna Kitti
– ifjúsági női repülőverseny – Antal Zsuzsanna
– ifjúsági női pontverseny – Borissza Johanna Kitti
– elit női 3000 méteres egyéni üldözőverseny – Kercsó-Magos Zsuzsanna
– elit 4000 méteres egyéni üldözőverseny – Holló Botond
– elit női sprint csapat – Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti
– master 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Szilágyi Sándor

Magyarország Felnőtt, Utánpótlás és Master Országúti Országos Bajnoksága:
– ifjúsági női mezőnyverseny – Borissza Johanna Kitti

Magyar Nemzeti Kritérium Bajnokság:
– ifjúsági női kritériumverseny – Borissza Johanna Kitti

XVI. Vasló Kupa Nemzetközi Pályakerékpáros Verseny:
– elit pontverseny – Lovassy Krisztián
– serdülő omnium verseny – Hajdú Máté Olivér
– ifjúsági női omnium verseny – Borissza Johanna Kitti

Grand Prix Vienna nemzetközi pályaverseny:
– elit pontverseny – Lovassy Krisztián
2. helyezés (11 db ezüstérem):

Magyarország Pályabajnoksága:
– ifjúsági női 500 méteres állórajtos időfutam – Antal Zsuzsanna
– ifjúsági női 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Antal Zsuzsanna
– ifjúsági női repülőverseny – Borissza Johanna Kitti
– elit sprint csapat – Holló Botond, Lődi Áron, Nagy Konrád
– elit 1000 méteres állórajtos időfutam – Nagy Konrád
– master 500 méteres állórajtos időfutam – Szilágyi Sándor
– master 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Sikari Gábor

Magyarország Felnőtt, Utánpótlás és Master Országúti Országos Bajnoksága:
– serdülő mezőnyverseny – Hajdú Máté Olivér

Magyarország Időfutam Országos Bajnoksága:
– serdülő időfutam verseny – Molnár Gábor

VI. Fekete Lajos Emlékverseny:
– master időfutam verseny – Szilágyi Sándor

Gemenci Nagydíj Fikesz Plus Kft. Kritériumverseny:
– master kritériumverseny – Sikari Gábor
3. helyezés (6 db bronzérem):

Magyarország Pályabajnoksága:
– ifjúsági 1000 méteres állórajtos időfutam – Lődi Áron
– master 200 méteres repülőrajtos időfutam – Sikari Gábor
– master 2000 méteres egyéni üldözőverseny – Fogarasi József

Magyar Nemzeti Kritérium Bajnokság:
– serdülő kritériumverseny – Hajdú Máté Olivér

XVI. Vasló Kupa Nemzetközi Pályakerékpáros Verseny:
– elit pontverseny – Holló Botond

Grand Prix Vienna nemzetközi pályaverseny:
– elit női omnium verseny – Borissza Johanna Kitti
A BVSC-Zugló versenyzői által a 2014-es versenyszezonban felállított magyar csúcsok

(Az összesen 11 csúcseredményt beállító versenyzőink: Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti, Hajdú Máté Olivér, Sikari Gábor és Szilágyi Sándor)
Nyitott pályás csúcseredmények:

Ifjúsági női nyitott pályás magyar csúcs:
500 méteres állórajtos időfutam: 39,47” – Borissza Johanna Kitti
500 méteres állórajtos időfutam: 38,413” – Borissza Johanna Kitti

Női nyitott pályás magyar csúcs:
Sprint csapat (2 × 412 m): 1’03,17” – Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti
Fedett pályás csúcseredmények:

Serdülő fedett pályás alapcsúcs:
500 méteres állórajtos időfutam: 36,746” – Hajdú Máté Olivér

Ifjúsági női fedett pályás alapcsúcs:
200 méteres repülőrajtos időfutam: 12,767” – Borissza Johanna Kitti

Ifjúsági női fedett pályás magyar csúcs:
200 méteres repülőrajtos időfutam: 12,691” – Antal Zsuzsanna

Ifjúsági női abszolút- és fedett pályás magyar csúcs:
500 méteres állórajtos időfutam: 38,357” – Antal Zsuzsanna
500 méteres állórajtos időfutam: 38,313” – Borissza Johanna Kitti

Ifjúsági női alapcsúcs:
Sprint csapat (2 × 250 m): 37,666” – Antal Zsuzsanna, Borissza Johanna Kitti

Master fedett pályás- és abszolút magyar csúcs:
200 méteres repülőrajtos időfutam: 11,875” – Szilágyi Sándor

Master fedett pályás- és abszolút magyar csúcs:
3000 méteres állórajtos időfutam: 4’01,24” – Sikari Gábor

Budapest, 2014.11.29.

BVSC-s pálya versenykerékpár (Borissza Johanna Kitti gépe)

BVSC-s pálya versenykerékpár (Borissza Johanna Kitti gépe)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo