fbpx

A BringaSuli folytatódik 2011-ben – a korábbi években több mint tízezer gyermek vett részt a programban

BringaSulit tart áprilisban, májusban és júniusban, országszerte 10 iskolában a Vuelta Sportiroda. Az iskolai kerékpározást népszerűsítő közlekedésbiztonsági programot a McDonald’s BringaMánia támogatja. A korábbi esztendőkben az ország hét régiójában összesen 28 iskolában, több mint tízezer gyermek találkozott a programmal.

A BringaSuli 2011-ben folytatódik

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

A programot angol minták alapján a magyarországi viszonyokra adaptálta a Vuelta Sportiroda. A BringaSuli célja a biztonságos közlekedésre nevelés, az alternatív közlekedési módok népszerűsítése. Az oktatás során általános iskolák 2-6. osztályos tanulóival ismertetik meg gyakorlati foglalkozásokon a közlekedési alapismereteket, majd sikeres vizsga után felkészült oktatók vezetésével a kisforgalmú utcákon is gyakorolnak a gyermekek, hogy később önállóan is biztonsággal jussanak el az iskolától az otthonukig.

A 10-12 hétig tartó gyakorlati képzés három szintre épül: BringaSuli1, BringaSuli2, és a 12 évnél idősebbek a BringaSuli3 szintjén – szülői engedéllyel és kísérővel – valódi forgalmi szituációkkal is megismerkedhetnek.

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

A Vuelta Sportiroda a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján is hozzáférhető oktatási tananyag alapján, külsős szakértőket bevonva az elmúlt években harminc oktatót készített fel a BringaSuli tananyag átadására. Eddig az ország hét régiójában összesen 28 iskolában, több mint tízezer gyermek találkozott a program elméleti részével, és közülük több mint 3000-en a gyakorlati képzésen is részt vettek.

A BringaSuli eddig elsősorban pályázati vagy más állami forrásokból működött. A McDonald’s BringaMánia már korábban is megjelent a program támogatói között; 2011 tavaszán már önállóan finanszírozza 10 iskolában az oktatást: Budapesten, Soroksáron, Dunaharasztiban, Dabason, Nyíregyházán, Karcagon, Szeghalmon, Kaposváron, Székesfehérváron és Győrben.

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy az általános iskolák 4-5. osztályos tanulói a leginkább fogékonyak a képzés iránt, ők tekinthetők kiemelt célcsoportnak. Ők a leginkább veszélyeztetettebbek, ők azok, akik már önállóan közlekednek, de még nem rendelkeznek megfelelő tudással, gyakorlati ismeretekkel. A statisztikákból kiderül, hogy a kerékpáros balesetek okozói között a 6-15 évesek aránya a legnagyobb. Éppen ezért a szervezők és több civil kerékpáros szervezet, valamint a rendőrség és más közlekedésbiztonsággal foglalkozó intézmény több alkalommal is felvetette már annak szükségességét, hogy minden általános iskolás gyermek számára hozzáférhető legyen a gyakorlati kerékpáros oktatás. Ennek a törekvésnek kíván az élére állni a BringaMánia program, hogy a kerékpározás öröm legyen, és minden gyermek biztonságban közlekedjen az utakon.” – mondta Eisenkrammer Károly, a Vuelta Sportiroda és a BringaMánia program szakértője.

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

A BringaSuli folytatódik 2011-ben

További információk találhatók itt:
www.bringamania.hu
www.kerekparinfo.hu

Forrás és fotó: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo