fbpx

A belga szupertehetség duplázott, a junior lányoknál Laura Stigger a világbajnok

Csütörtökön a junior korosztályok mezőnyversenyeivel folytatódott az országúti világbajnokság Innsbruck-ban. A lányoknál Laura Stigger az XCO világbajnoki címei mellé egy országútit is begyűjtött, a fiúknál pedig Remco Evenepoel duplázott.

71,7 km csaknem 1000 méter szinttel várt az U19-es lányok mezőnyére. Az orosz csapat az első komolyabb hegyen (Gnadenwald) az élre állt és gyorsan tisztázták az erőviszonyokat. A következő hegyen egy 8 fős csoportnak sikerült egy jelentősebb előnyt kialakítania a mezőnnyel szemben, őket végül már utol sem érték. A szökevények sprintre érkeztek, ahol az osztrák Laura Stigger begyűjtötte az országúti világbajnoki címet is az XCO-k mellé, mögötte a francia Marie le Net ért célba, a 3. helyet pedig a kanadai Simone Boilard szerezte meg.

1 Stigger Laura 1:56:26
2 Le Net Marie ,,
3 Boilard Simone ,,
4 Malcotti Barbara ,,
5 Wiel Jade 0:14
6 Guazzini Vittoria ,,
7 Alessio Camilla 0:29
8 Gareeva Aigul 0:56
9 Saabye Mie 1:52
10 Galand Maina ,

 

Az U19-es fiúk versenyét szokás szerint sok bukás tarkította, az egyikbe a verseny legnagyobb esélyese Remco Evenepoel is belekerült, viszont a belga tehetség minden gond nélkül, könnyedén visszazárkózott. A közel 2000 méter szintet tartalmazó 132,4 km hosszú kemény pályán nem volt kérdés, hogy a legerősebb fog nyerni. Remco Evenepoel többször is támadott, melynek köszönhetően csak egy trió maradt az élen. Az utolsó kör kezdetére már csak a belga és német Marius Mayrhofer maradt, akit végül az utolsó hegyen rázott le Evenepoel, mellyel az időfutam világbajnoki címe mellé a mezőnyversenyét is megszerezte. A második közel másfél perces hátránnyal Marius Mayrhofer lett, a bronznak pedig az olasz Alessandro Fancellu örülhetett.

1 Remco Evenepoel (Belgium) 3:03:49
2 Marius Mayrhofer (Germany) 0:01:25
3 Alessandro Fancellu (Italy) 0:01:38
4 Alexandre Balmer (Switzerland)
5 Frederik Wandahl (Denmark) 0:03:20
6 Gabriele Benedetti (Italy)
7 Alois Charrin (France)
8 Kevin Vermaerke (United States Of America)
9 Antonio Tiberi (Italy)
10 Sean Quinn (United States Of America) 0:03:25

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo