fbpx

A 16. Dolomiti Superbike verseny

Olaszország legtöbb résztvevővel büszkélkedő mountain bike versenyre, ahová a világ minden részéről érkeznek a bringások.

A Südtirol Dolomiti Superbike versenyen ismét 3500 versenyző mássza majd meg az Alta Pusteria emelkedőit. A nevezési listákból pedig kiderül, hogy a Südtirol Dolomiti Superbike világszerte népszerű, összesen 29 nemzet képviselői találkoznak. Olaszországból 2900-an regisztráltak, ugyanakkor egzotikus helyekről is jönnek vendégek a július 11-ei versenyre.

A trópusi övben elhelyezkedő Indonéziától kezdve az Andok lábánál fekvő Santiago de Chile városáig, és természetesen az Egyesült Államokban is készülnek a hegyikerékpárosok a niederdorfi versenyre. Egész Európából érkezek bringások a rajthoz. Négyen képviselik például San Marino Köztársaságot, hárman Liechtenstein Hercegséget, és ketten az Andorrai Hercegséget. Németország büszkélkedhet a második legnépesebb delegációval, őket követi Ausztria, Belgium és Svájc. a 89 itáliai tartomány közül Dél-Tirol vezet 600 indulóval, beleértve olyan profi versenyzőket, mint Mike Felderer és Hannes Pallhuber.

Természetesen ott lesz rengeteg amatőr bringás is, akik szeretnének végigmenni az UNESCO Világörökség részét képező tájakon áthaladó pályán, és nem kevesen vannak, akik csak az utolsó pillanatban döntik majd el, hogy a nehezebb pálya irányát válasszák. Mielőtt elérnék Toblach települést, a résztvevők két variáció közül választhatnak: a 119,9 kilométeres, 3822 méter szintet tartalmazó hosszú táv és a rövidebb, 56,9 km-es, 1688 méter szintet tartalmazó pálya közül. A verseny legidősebb indulója, aki nemrég ünnepelte 70. születésnapját, nem akarja kihagyni a nehezebbik pályát. „Ne végezzünk félmunkát” mondta a kicsattanó egészségnek örvendő német, aki otthon, Köln környékén készül hónapok óta. A hölgyek között a legidősebb résztvevő – 68 évével – Dél-Tirolból regisztrált, összesen 200 női versenyző lesz a startnál.

A 119,9 kilométeres távon az első 10 férfi és az első 7 női versenyzőt jutalmazzák pénzdíjjal, az 56,9 kilométeres távon pedig az első 5-5 férfit és nőt. Különdíjat kap, aki elsőként ér fel a Plätzwiese-ra Prags közelében, valamint a Haunold és Rotwand emelkedőire kiírt hegyi hajrákra. Sprint különdíj lett kiírva Toblachban. Minden résztvevő kap egy kiváló minőségű bringás felsőt, valamint óriási tapsot a végén, a dobogósoknak pedig nem mindennapi élményben lehet majd részük az Alta Pusteria-i közönség által a 15:00 órakor tartandó eredményhirdetésen.

A 16. Challenge of the Südtirol Dolomiti Superbike startpisztolya július 11-én, 7:30-kor dördül majd el. A szervezőbizottság szeretné megkímélni magát előre a támadásoktól, de már csak alig 100 hely maradt, és szeretnék egyértelművé tenni, hogy a 3500 főt elérve lezárják a nevezést, jelentette ki Kurt Ploner, a szervezőbizottság elnöke. „Biztonsági okokból nem tudunk több bringást fogadni.” A rajtszámokat és rajtcsomagot július 9-én, pénteken 16:00 és 20:00 óra között, valamint szombaton, 10:00 és 19:00 óra között lehet átvenni.

Online regisztráció: www.dolomitisuperbike.com

Kovács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo