fbpx

6 nap versenyzés után az utolsó kilométereken is izgalmak a londoni velodrómban!

Fantasztikus pillanatokat és remek versenyt hozott a ma este véget érő Londoni Hatnapos, ahol majdnem a teljes héten keresztül szórakoztatták Cavendish, Meyer, De Ketele és a többiek a 250 méteres velodróm közönségét.

A pályakerékpáros szezonban négy hasonló versenyt rendeznek ebben a sorozatban, melyek közül a londoni volt az első állomás. A fő attrakció a párosok küzdelme különböző diszciplínákban, látványos versenyeken gyűjtik a pontokat hat napon át. Ilyen a páros pontverseny, a derny (motorvezetéses) futamok és a pályaversenyekről ismert többi szám. A pontszámokat minden versenyszám után viszik magukkal az összetettben a versenyzők, a körelőnyöket azonban csak a páros versenyekből, így a legkiélezettebb küzdelem mindig ezekben van.

Betétszámként a meghívott sprinterek is látványos futamokat vívnak, “lazább” versenyzéssel, mint a világkupákon, sprintben és keirinben is küzdenek, majd a végén a helyezési pontok alapján köztük is gőztest hirdetnek. Londonban a hölgyek is versenyeztek különböző betétfutamokban, így igazán sokszínű volt a program.

A párosok küzdelmében az első napon a belga Kenny De Ketele és Moreno De Pauw vezettek, majd a 2. napon az ausztrálok, a sokszoros világbajnok Cameron Meyer és Callum Scotson erősítettek több körelőnnyel. A negyedik napon aztán visszajöttek az élre a belgák, közben a brit Mark Cavendish és Peter Kennaugh egyre jobban beleerősítettek, sok versenyszámot nyerve és sok pontot gyűjtve, de az összetettben többet számító körhátrány még mindig ott volt a nevük mellett.

Sőt, a mai nap is úgy alakult, hogy hiába rendelkeztek Cavendishék a legtöbb ponttal, az utolsó páros pontversenyen még mindig Meyerék vezettek egy körrel. A britek már az első körökben ledolgozták ezt, de alig értek a mezőny farkára, elöl már támadtak is az ausztrálok újabb körelőnyt szerezve, és ez így ment az egész versenyen, Meyer és Scotson tanárian védték az egykörös előnyt. 14 körrel a vége előtt Cavendish és Kennaugh a mindent eldöntő támadásra szánta el magát, de az ausztrálok tartották magukat és a mezőnyt, a briteknek nem sikerült körbeérni, meg kellett elégedni a második hellyel, a harmadik a belga páros lett.

Aki lemaradt az élő közvetítésről, érdemes legközelebb követnie a sorozatot az Eurosporton, januárban Berlinben, februárban Koppenhágában, áprilisban pedig Mallorcán lesz hasonló hatnapos!

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo