fbpx

53957,136 km a Hungaroringen 1 nap alatt!

Ennyit tekertek hétvégén a VelenceBike RING24 indulói 1 nap alatt a több mint 4,381 km-es körpályán, nem máshol, mint a Hungaroringen, ahol már önmagában is kiváltságos lehetőség kerékpározni!

Az idén 30 éves F1 Magyar Nagydíj-ra melegítették be az aszfaltot a bringások a III. Tour de Ring 2015 kerékpáros hétvégéjén. Pénteken és szombaton korán reggel a CoffeeRide-dal készültek a futamokra a bringások és köröztek az aszfaltcsíkon. Délelőtt a családosok tekerhették körbe a Hungaroringet, majd déltől egy óra felhőtlen körözés várt minden kilátogatóra. Aki igazán nagy csatákat akart látni, az benevezte gyermekét a KisPróba gyerekversenyekre szombaton és vasárnap is. Ahogy a szpíker megjegyezte: „- Némelyik gyerek már most jobban kanyarodik, mint az apja!” 🙂

Akik a kalandot és az élményt keresték azok a 24 órás VelenceBike RING24 egyéni és csapatváltó versenyében indultak. Akik belekóstoltak az országútizásba, azok a 13 körös NightRide-ot választották, akik az adrenalinfokozó, de nem hagyományos országúti versenyeket keresték, ők a 24 KÖR-ön indultak!

VelenceBike RING24

Szombaton 14:00-kor pedig klasszikus Le Mans-i rajttal elkezdődött a 24 órás egyéni és csapatváltó verseny a VelenceBike RING24.

VB RING24 RAJT

A Szegedi KSC, az SZTK Riders és a nyíregyházi ViniBike már az elején megrántotta a sort és csak nagyon kevesen tudták rájuk tenni a kereket. A 13. körtől a Szigetszentmiklósiak lemaradtak és begyűjtöttek egy kis hátrányt, amit aztán el is kezdtek halmozni.

NightRide

Szombat este 19:00-kor elrajtolt a NightRide mezőnye, akik egy 13 körös mezőnyversenyen bolygatták fel a 24 órásokat, akik közül többen beálltak a friss bringások szélárnyékába. Itt Specziár Viktor (KTC Peloton) és Tóth Attila (Team Veloki) egy gyors elmenéssel lerendezték a versenyt. Az utolsó körre még együtt mentek ki, de sprintbefutó helyett Tóth Atis már egyedül fordult a célegyenesre a naplementében. Az aranyérem így az ő nyakára került az éjszakai díjátadón. A hölgyeknél Csikiné Merk Nikoletta volt a leggyorsabb.

nightride

A NightRide-on az SZTK kicsit visszazárkózott, de 10 és fél óra tekerés után már csak a Szegedi KSC és a ViniBike volt elöl. A SOLO-ban indulóknál dr. Kovács Kristóf (KTC Peloton) és Zdeno Vojticko (CKMSK Kezmarok) haladt fej-fej mellett szinte a verseny végéig, az egyéni kategória utóbbi győzelmével zárult. A mezőnyben hosszú betegség után ismét ott volt a leghíresebb magyar ultrakerékpáros, a többszörös RAAM-menő Káldy Attila, aki szintén szép eredményt ért el.

Ahogy a klasszikus hangzik: „a lószolgatás kétélű fegyver”, így a váltásoknál próbálták a csapatok másikat lerázni. A váltás egy tépőzáras váltóchip átadásával zajlik, amit a kormányra, bokára vagy a bowdenekre raknak a bringások. Mivel a boxutca rövidebb, így egy jó váltásnál nem kerül hátrányba a csapat.

És, hogy a versenyszellem mennyire ott van a bringásokban az is mutatja, hogy a gyorsabb váltás érdekében még menet közben leveszik a chip-et és szinte messziről átdobják a csapatsegítőnek, aki felhelyezi a frissen induló versenyzőre. Egy ilyen 1000-ből 1001-szer sikeres rutin váltásnál bukott a szegediek versenyzője éjfél után, akit később a Honvéd kórházba vitettek a Hungaroring Medical Center orvosai. Az arca sérült a kerékpárosnak.

Innen is kívánunk neki jobbulást! És üzenjük, hogy a csapattársaid a későbbi riportban viccelődve csak annyit mondtak, hogy: – Rudi már otthon lesz délben, mi meg „tekerhetünk” itt a 34 fokban kettőig. A – csak a csapattársukat, de a humorukat el nem vesztő – szegediek itt kaptak egy kör hátrányt, de az 5 főre fogyatkozott csapat, azért oda tette magát és társukért is küzdve iszonyatos menésbe kezdtek.

24KÖR

Ha ki is vette a hajnal a bringások erejét, a vasárnap 10:00-kor elrajtoló 24KÖR-ös mezőnyverseny visszaadott mindent – már aki ki tudta használni. Rajt után a nagyszámú DKSI jelenlét hamar tudatosította a bringásokban, hogy uralni fogják a versenyt. Az első körben már támadtak a debreceniek és az első elmenésben is ők voltak többségben. Az „öregek” folyamatosan villogtak a pályán, amivel megadták a hangulatot a nézőknek. Ábri (Ábrók Norbert DKSI) olyat sprintelt a 3. kör végén a célegyenesben – hogy felérjen az elmenésre -, hogy a szurkolók a boxutcában verték a plexifalat!

Mivel a magyar körversenyre készülő debreceniek olyan sokan jöttek el a többi csapathoz képest, hogy mind a mezőnyt, mind az elmenést tudták irányítani, így nem sok babér termett a többieknek.  A 24KÖR végén a tavaly még 24 órás versenyen induló Pályi Csaba (DKSI) lett a győztes, Nagy Gyula (DKSI) és az U23-as Lóki Bence (Team Veloki) előtt. Tache Marike (Team Milawo – KTC) be tudott jönni a nagyszámú férfi mezőnnyel, a hölgyeknél elsőként.

24kor eleje

VelenceBike RING24

A 24KÖR-t nagyon sok 24 órás jól tudta kezelni és mivel több boly is kialakult, így szinte mindenki tudott utazni. Ezt mindhárom élen haladó csapat – Vinibike, SzKSC, SZTK – jól ki tudta használni és el is húztak a többiektől, de a 24 óra végéig már nem változott a helyzet, így a vasárnap 14:00 órás célba a 200 kört tekerő Kovács Máté – Horváth Zsolt – Aranyosi Péter – Dovák Dávid – Farkas Attila – Vinnai Zsolt alkotta Vinibike győzött a Szegedi KSC és az SZTK Riders előtt.
SOLO-ban a férfiaknál végére 3 kör előnnyel 155 kör után Zdeno Vojticko (CKMSK Kezmarok) érkezett a célba elsőként. A SOLO hölgyeknél Stanitz Bernadett 92 kört tekert a győzelemért.

RING24 ELEJE

A boxok teraszán megtartott eredményhirdetés és tombolasorsolás után elhangzott a szervezők kulcsmondata. Aki jól érezte magát vagy kedvet kapott a Hungaroringen bringázáshoz, péntektől már nevezhet a 2016-os IV. Tour de Ring-re!

Gratulálunk mindenkinek aki a hétvégén ebben a melegben is rakta a kereket!

Eredménylisták 1.0

forrás: tosport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo