fbpx

52 évesen a Paris-Roubaix-n? A profik között?

Andrea Tafi a fejébe vette, hogy 20 évvel a Paris-Roubaix győzelme után újra rajthoz áll a versenyen, ráadásul a profik között.

Andrea Tafi-t jól ismerhetjük Magyarországon, hiszen többször részt vett már a Tour de Zalakaroson vagy idén nyáron az UCI kategóriás Visegrad 4 Special Series-en állt rajthoz egy magyar csapat, a Zengő KSE színeiben.

Tafi 13-szor vett részt a Paris-Roubaix-n, melyet 32 évesen olasz bajnokként 1999-ben nyert meg, de van második és harmadik helyezése is a híres kockaköves versenyről. 2005-ben visszavonult, de azóta folyamatosan edz, elmondása szerint évi 18 000-19 000 km-t teker, a magyar versenyeken is láthattuk, hogy nincs rossz formában. A Paris-Roubaix győzelme 20. évfordulóján, vagyis jövőre 2019-ben, szeretne újra rajthoz állni a legendás versenyen. Nyilatkozatában elmondta, hogy az idei Visegrad 4 Special Series után gondolkodott el azon, hogy visszatér az aktív versenyzéshez, 52 évesen… Bár csapata még nincs hozzá, de vannak kapcsolatai, viszont ha mégse sikerülne neki elindulni a profik között akkor az amatőröknek szóló versenyen fog rajthoz állni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo