fbpx

4 évre eltiltották a cseh cyclo-cross bajnokot

Emil Hekelét a 2020-21-es szezon cseh cyclo-cross bajnokát 4 évre eltiltották anabolikus szteroidok használatáért.

Közel egy évvel ezelőtt, 2020 elején rendezték a cseh cyclo-cross országos bajnokságot, ahol egy akkor 42 éves kerékpáros meglepő eredményt ért el, Emil Hekele legyőzte a Pauwels Sauzen-Bingoal csapatában (a világ egyik legjobb cyclo-cross csapata – szerk.) versenyző Tomas Kopeckyt és Michael Borost. Ráadásul Hekelének nem voltak annyira komoly eredményei, mindösszesen 6 versenyt nyert abban az évben, amiből 4 ráadásul Japánban volt.

8 hónappal később, 2020. szeptember 9-én egy versenyen kívüli vizsgálat során produkált pozitív mintát a cseh bringás, kétféle anabolikus szteroidot, oxandrolone-t és clenbuterolt találtak a mintájában. Hekele tagadja, hogy doppingolt volna, meg van róla győződve, hogy szennyezett ételből kerülhettek be a szervezetébe a tiltott anyagok. Állítása szerint egy négy napos válogatott táborban volt a mintavétel előtt és ott kaphatott a tudta nélkül olyan ételt vagy italt, amiben ezek az anyagok voltak. Erre a válogatott edzője úgy reagált, hogy mások is ették a válogatottból ugyanazt az ételt, de senki más mintája nem lett pozitív.
Hekele az eltiltásról szóló határozat után is kitart amellett, hogy ő szándékosan nem doppingolt és nem tudja, hogyan kerültek ezek az anyagok a szervezetébe.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo