fbpx

2021. július 10-én jön a 8. Visegrád 4 Kerékpárverseny

A Visegrádi Csoport közös országúti versenysorozatának első állomása lesz idén a magyarországi viadal, amelynek mezőnye a 2019-es kiíráshoz hasonlóan ezúttal is Budapesten, a Carl Lutz rakparton rajtol, majd immáron lassan hagyományosan Pannonhalmán ér célba.

Július 10-én nemcsak a hazai verseny, hanem az idei sorozat is Budapesten rajtol el. A Visegrad 4 Bicycle Race másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel futamra július 17-én és 18-án kerül sor.

A magyar megmérettetés útvonala az elmúlt években megszokottakhoz képest csak minimális módon változik, ezúttal 157,3 kilométert kell majd letekerniük a résztvevőknek, benne a szokásos pannonhalmi körrel, na meg a helyenként 15%-os emelkedővel, amelyet ez alkalommal sem lesz elég egyszer megmászni. A verseny – csakúgy, mint a sorozat többi viadala – természetesen most is 1.2-es besorolással szerepel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárában.

Jelenleg korai lenne bármiféle esélylatolgatásba kezdeni, hiszen nem ismert még a mezőny teljes összetétele, azonban ahogyan minden évben, úgy most is reménykedünk egy kiemelkedő hazai sikerben. Dina Mártonnak 2019-ben ez majdnem sikerült, a technika ördöge azonban közbeszólt, de legjobb magyar versenyzőként, így is a tizenharmadik helyen ért célba. Reméljük, idén tapsolhatunk majd magyar UCI pontoknak!

Mindez kiderül a július 10-i versenyen, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamának hivatalos honlapján (https://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo