fbpx

2019-ben új útvonalon a Transalp!

2019-ben nem csak új útvonal debütál az Alpokat átszelő 7 napos mtb versenyen, hanem idén már egyéni indulók is rajthoz állhatnak a Transalp-on.

copyright Robert Niedring

Július 14-én Tux-ban (Ausztria, Zillertal régió) dördül el a 22. BIKE Transalp rajtpisztolya, mellyel kezdetét veszi a világhírű többnapos mtb verseny. De nem csak a rajt lesz új helyen, hanem három szakaszban is változás lesz elmúlt évhez képest, a nyitószakaszon felül Welschnofen is házigazdája lesz az egyik szakasznak, az utolsó napon, július 20-án pedig Molveno-ban (Trentino – Dél-Tirol) fejezi be a versenyt a csaknem 1000 mtb kerékpáros.

©martinsass

A szervezők elmondása szerint azért volt szükség ezekre az új szakaszokra, melyek az eddigieknél több trail-t tartalmaznak és panorámában is többet nyújtanak, hogy a pálya még élvezetesebb és izgalmasabb legyen. Pl az új nyomvonal keresztül megy a Brixen Bikepark-on és a Carezza Trail-en, melyek igazi kihívást jelenthetnek az indulóknak.
“A Transalp a Dolomitok szívén vezet keresztül, az UNESCO Világörökség részét képező gyönyörű tájak közepén. És Trentino még több trail-ben gazdag útvonalat kínál a Dolomitokon túl.”-mesélt az új útvonalról Marc Schneider, a verseny szerevezője

A 2019 július 14. és 20. között a Transalp 7 szakaszán összesen 550 km hosszú távot és 18500 méter szintemelkedést kell legyűrni a részvevőknek.

copyright Robert Niedring

2019-ben lesz először egyéni értékelés a Transalp-on, így a csapatok mellett már solo versenyzők nevezését is fogadják a rendezők. A létszámlimit 1000 fő, melyből 200 helyet az egyéni indulóknak tartanak fenn és ezt még tovább bontják 5 kategóriára: férfiak, nők, 40+ férfiak, 60+ férfiak és U23-as férfiak.
A nevezési díj 899 Euró/fő attól függetlenül, hogy az adott személy csapatban vagy egyéniben indul, az U23-as versenyző kapnak kedvezményt, nekik mindösszesen 699 Eurót kell fizetni a részvételért.

További információk a versenyről a Transalp honlapján: http://www.bike-transalp.de

 

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo