fbpx

2019-ben folytatódnak a Visegrád 4 kerékpárversenyek – 2 női, 3 férfi UCI verseny Magyarországon!

Jövőre sem maradunk Visegrád 4 kerékpárversenyek nélkül, sőt még a számuk is bővül, a hagyományos V4 verseny mellett lesz két V4 Special Series és két V4 Ladies Series verseny is.

A 2013-ban lengyel kezdeményezésre indult Visegrád 4 Kerékpárverseny 2014-re már egy teljes versenysorozattá nőtte ki magát, azóta a V4 országainak (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia) mindegyike egy-egy UCI 1.2 ME versenyt rendez, melyek az országok együttműködését népszerűsítik.

2018-ban a Visegrád 4 Kerékpárversenyek mellett Magyarországon debütált a V4 Special Series, melyet először Debrecen és Ibrány között rendeztek. 2019-ben tovább bővül a sorozat versenyeinek száma, a hagyományos Budapest-Pannonhalma V4 verseny mellett két V4 Special Series-t rendeznek, az egyiket Debrecen és Kisvárda között, a másik pedig Nyíregyházáról rajtol és Ibrányban fut be.

Egy eddig még itthon nem látott versenytípusra is sor kerül 2019-ben, női UCI versenyt fognak rendezni a Visegrád 4 Ladies Series keretein belül, ráadásul kettőt is, az elsőt Pannonhalmán májusban, a másodikat pedig Zalaegerszegen júliusban.

2019-ben a V4 Kerékpárversenyek listája:
Május 11. Visegrád 4 Kerékpárverseny, Budapest-Pannonhalma
Május 12. Visegrád 4 Ladies Series, Pannonhalma
Július 7. Visegrád 4 Ladies Series, Restart Zalaegerszeg
Július 20. Visegrád 4 Special Series, Debrecen-Kisvárda
Július 21. Visegrád 4 Special Series, Nyíregyháza-Ibrány

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo