fbpx

2018-as Casco újdonságok

Egy fejvédő gyártónak nehéz minden évben újdonsággal előrukkolnia, ezért is lenne jó, ha végre ez az egész évszámosdi megszűnne a kerékpáriparban, hiszen nem kell évente új dolgot kihozni csak azért, mert van egy kiállítás. De azért a németek értenek ahhoz, hogy legyen egy kis fejhajtás, amire odagyűlünk 🙂

Rögtön itt a Casco MTBE névre keresztelt fejvédő, ami a lassan kifutó Cuda-t váltja a montis fronton. Masszív tarkó és halántékvédelemmel látták el (bár ez amúgy is jellemző a Casco modellekre), és nem csak montizáshoz, hanem elektromos bringákhoz is kifejezetten ajánlják. Masszív, állítható napellenzőt is kapott, ami nem csak a kinézetét dobja meg, hanem hasznos dolog is nyáron. Ha városban használod, akár le is veheted, bár szerintünk jobban néz ki mikor rajta van.

Természetesen a színes, cserélhető MyStyle zsinórokat az MTBE modellen is megtalálod, így a háromféle szín mellett tovább variálhatod a megjelenését, akár a ruházatodhoz, akár a bringád színéhez igazítva.

Ha már szót ejtettünk az évek óta slágerterméket jelentő mtb/trail sisakról a Cuda-ról, akkor íme az infó: az MTBE lassan átveszi a helyét, de 2018-ban még kétféle színben (fekete és fehér) kapható lesz, így ha tetszik ez a modell, de eddig hezitáltál volna, akkor még most vásárolj belőle! Az általunk is kedvelt AIRfit háló továbbra is a sisak részét képezi, akárcsak a cserélhető MyStyle zsinórok.

Ez utóbbiakból komoly választék van, összesen huszonkétféle színárnyalatból választhatsz, és mivel könnyedén cserélhetők, ezért váltogatni is tudod. Úgy látszik a felső szegmensben, ahová a Casco is tartozik, van igény az extravaganciára, így elkészült az első Swarovski kristályokkal ellátott verzió is. Megmondjuk őszintén, vannak azok a sisakok, amelyeken kifejezetten jól áll, persze nőknek.

Németországban és a német nyelvterületeken hasítanak legjobban az elektromos kerékpárok amikhez kijött most új modellel a Casco is! Az E.Motion nem csak a gyorsabb átlagsebességet lehetővé tevő e-bike-okhoz jó választás, hanem trendi városi gépekhez is. Komoly tarkó és halántékvédelemmel látták el, de szellőzőnyílásból is bőven kapott, hiszen a városokban nyáron talán még melegebb van mint azokon kívül! Elöl kis „kopoltyúkat” helyeztek el ami szintén a szellőzést segíti. Opcionálisan tudsz hozzá átlátszó esővédő műanyag burkolatot is venni, illetve kiegészítheted téli „bundazsákkal”. Külön tetszett nekünk a festése ami elegánssá teszi.

A jelenleg is futó, kedvező árú és közkedvelt Active 2 új színeket kapott, de a műszaki és beltartalom azonos maradt. Viszont Németországban a jelenleg piacon lévő sisakok közül hivatalosan is a legjobbnak választotta a test.de csapata!

A kiállítás talán legszebb, legelegánsabb sisak színét a már ismert Casco Roadster hozta. Nehéz fotón visszaadni ezt a kéket, és selymes, farmeros felületet. Hasonlóan exkluzív a barna és szürke kivitel is. A napszemüveggel ellátott (de leszedhető) fejvédő ideális szemüvegeseknek is, mivel aláfér a dioptriás keret, nem úgy mint más gyártók hasonló kivitelű sisakja alá! Újdonság, hogy most már a sisak árában benne van a felpattintható esővédő műanyag héj is!

Persze a gyerekekről sem felejtkeztek el, az Active 2 Junior pontosan őket (illetve szüleiket) célozza meg. A kedvező árú fejvédő S-es méretben kapható, ami 52-56 cm-es fejekre passzol. Nappal láthatatlan fényvisszaverő paneleket tartalmaznak és a MyStyle zsinórokkal egyedivé tehetőek.

A kicsiknek pedig a Mini 2 való, amiből szintén új színek érkeznek a 2018-as szezonra, de ami még fontosabb, növelték a szellőzőnyílások számát és méretét!

Hazánkban annyira népszerűek a Casco utcai és sport szemüvegei, hogy európai viszonylatban is második helyen állunk az eladások tekintetében! A közkedvelt SX-61-es modellpaletta új színekkel bővült, így a kedvező árú szemüvegek közül még többen tudják majd megtalálni az ideálisat.

A Casco sisakokat és szemüvegeket keresd a http://casco-helme.de/en/index.php oldalon, vagy a hazai kerékpárboltokban! https://casco-helmeshop.de/storeLocator

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo