fbpx

2016-os Woodlands újdonságok: Acél vázas Expert 29er, trekking, és csilivili alkatrészek

Nagyon örülünk neki, hogy most már évek óta stabilan kiállítóként vesz részt a hazai Csepel a kiállításon. A Woodlands a montis családjuk, melynek újdonságait ipari környezetben mutatták be.

Nekem tetszett a "csepeli" hangulatú stand

Nekem tetszett a “csepeli” hangulatú stand

Woodlands Expert 29 CR-MO

2016_csepel_woodlands_kerekparok

Mikor először kijöttek az acél vázas mountain bike-kal, nem voltam biztos benne, hogy a mai „mindenkarbon” világban életképes lehet egy szép acél váz. OK, a felső kategóriás gyártók megélnek a sokszázezerért eladott “kult” modellekkel, de a Csepel nem a felső tízezret célozta meg ezzel a géppel. A 4130-as CrMo ötvözetű vázat, amire akár magad is felépítheted a bringádat, már 90 000 Forintért megveheted, de akár komplett gépet is építenek neked belőle.

Vízszintes papucsos kivitelű, és természetesen a másik oldali tárcsafékes konzol is mozgatható. Így akár egysebességes gépet is tudsz belőle konfigurálni. Geometriája XC versenyzésre lett tervezve, nagyon rövid láncvillával, és Direct Mount első váltó konzollal. Nagyon szép kivitelű váz, szívesen kipróbálnánk egy teszt erejéig!

Woodlands PRO 27.5 és 29

2016_csepel_woodlands_kerekparok 2

Az acél vázas Expert csak 29-es kerékkel lesz kapható, a kedvező árú PRO viszont 650B-vel is+ A vajszínű (de babakék, piros és fekete is kapható) montit három különböző kivitelben tudod majd megvenni. Az 1.0 Shimano Altus/TY váltórendszerű, inkább azoknak ajánlható akik most ismerkednek a montizással, viszont 149 990 forintos ára több mint kedvező a mai monti árak között.

Inkább a 3.0-s csúcsmodellt ajánlanánk, mivel a váz tudásához jobban passzol az új Alivio rendszer, a Csepel W.A.K. kiegészítők, vagy a Suntour XCR LO teleszkóp. Szerencsére a féken nem spóroltak, így hidraulikus Shimano került rá. És ami a legjobb az egészben: design szempontból úgy van megtervezve a gép, hogy sokkal komolyabbnak tűnik mint amilyen! És valójában a vásárlók ezt keresik a belépő modelleknél is 🙂

Woodlands Cross 700c

2016_csepel_woodlands_kerekparok 7A “réz” színű modelltől lehidaltam. Nincsen benne semmi extra. Nem karbon vázas, nincsen rajta Dura Ace Di2 váltórendszer, sőt még Lefty teló sem. Mégis letisztult az összkép, nagyon eltalált a színárnyalat (engem a többi szín nem is izgatna innentől), és okosan válogatották az alkatrészeket. Az alapmodell 1.0 névre hallgat, és V-fékes, a középső 2.0-s bovdenes tárcsás de a Shimano-tól, a csúcs 3.0 pedig hidrós M355-össel érkezik. A kerekek tuti erősek lesznek, mivel ugyanezt használják a 29-es montiban is. Így könnyen rakhatsz bele a gyári 35 mm-esnél szélesebb gumit is, amivel az átlagos felhasználóknak terepre is jó lesz.

Woodlands alkatrészek

2016_csepel_woodlands_kerekparok 1

Ennek a szekrénynek nem csak eszmei értéke van (az egykori kerékpárgyárban dolgozó munkásé volt), hanem a benne lévő cuccok is érdekesek. Egyrészt a szivárvány minden színében kaphatóak, másrészt például egy első Paragram tárcsás agy mindössze 118 grammot nyom! És a hátsó is megáll 278-ban, ami kiváló érték. Ezen kívül stucnikat, gyorszárakat, nyergeket, hajtóműveket, markolatokat is találsz, tehát mondjuk az Expert modellt fullra fel tudod szerelni Woodlands cuccokkal!

A Woodlands kerékpárokat és alkatrészeket megtalálod a www.csepelbike.com oldalon, vagy a partnerüzletekben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo