fbpx

2016-os Thule újdonságok: bringaszállítók, GoPro táskák, gyerekülések

A Thule egyike a leginnovatívabb cégeknek. Régebben “csak” a profi kerékpártartóiról volt híres, de az utóbbi pár évben letette névjegyét a kerékpáros táskák, kiegészítők körében is! Idén szintén számtalan újdonsággal rukkoltak elő, a fatbike bringatartótól a táskákon át a gyerekülésekig.

2016-os_thule-ujdonsagok 1

A kiállításon minden reggelt a Thule standon kezdtem, na nem azért, mert nem tudtam megjegyezni az újdonságokat, hanem mert a legfinomabb kávét itt lehetett inni, köszönhetően Roberto Dell’Aquilla-nak a világhírű baristának és őrleményeinek! Kiváló marketingfogás a sajtósok odagyűjtésre 🙂

2016-os_thule-ujdonsagok 10

Kezdjük is az egyik legmeghökkentőbb és talán szűk rétegnek szóló, de annál jelentősebb újítással, a VeloSpace kerékpártartóval. Kifejezetten elektromos kerékpárok és ducigumis bringák szállítására lett kifejlesztve. Szeretem mikor valaki időt, pénzt, energiát nem spórolva rétegmodell fejlesztésébe kezd, ez mutatja azt, hogy piacvezető. Biztosan nem ebből fognak a legtöbbet eladni, de a lehetőség adott.

2016-os_thule-ujdonsagok 16

A VeloSpace két kerékpár szállítására alkalmas, ezek egyenként 30 kg-ot is nyomhatnak, ami azért túlmutat a legnehezebb elektromos kerékpárokon is. A sínek közti távolság is jóval nagyobb a megszokottnál, 1300 mm fölötti tengelytávú bringával is kompatibilis a hosszúsága, így downhill gépeket is egyszerűen lehet vele szállítani. A sínek szélessége és a kerékrögzítő hevederek mérete a széles fatbike gumikkal is megbirkózik, maga a tartó pedig természetesen dönthető. Extraként kapható hozzá egy alumínium rámpa, melynek segítségével könnyen fel lehet rá gurítani a kerékpárt, így a nőknek vagy időseknek sem nehéz rápakolni.

2016-os_thule-ujdonsagok 4

Külön érdekesség, hogy a Thule BackSpace doboz is fölrakható rá, ami 300 l-es kapacitású, és bár elsősorban vadászoknak illetve golfozóknak lett kifejlesztve, nagyságrendekkel megnövelhetjük az autónk csomagterét a használatával. Persze nem olcsó játék, de sokkal könnyebben elérhető mint a tetőboxok, és azért árban azoknál kedvezőbb, illetve kevésbé sérülékeny.

Szintén a modern bringák követelték meg a ThruRide kifejlesztését is, hiszen már az országúti bringákban sem meglepő az átütőtengely, a montikat meg már szinte kizárólag QR15-ös villákkal szállítják. A ThruRide nevében is benne van, hogy az „új” tengelyszabványhoz készült. Persze úgy tervezték, hogy a 9 mm-es hagyományos gyorszárral, a 12-es, és 15-ös átütőssel is kompatibilis. Nem is vártunk mást a svédektől 🙂 Elöl a villát rögzíti kivett kerékkel, hátul pedig hevederes kerékrögzítésű. Maximum 17 kilós bringát rakhatsz fel rá, de ez bőven elegendő még egy alap enduro géphez is.

2016-os_thule-ujdonsagok 11

A népszerű akár 4 bringát is szállító VeloCompact azért érdekes, mert tényleg kompakt méretű, a speciális megoldású utolsó sín elhelyezése miatt kicsi a túlnyúlás. A lenyitható, összecsukható alumínium tartó kinézetét frissítették fel, és új lámpákat kapott, melyek természetesen a rendszámot is megvilágítják, így minden hazai KRESZ szabálynak megfelelnek. A súlya mindössze 19 kiló, így nem nehéz felrakni sem, amit a szabadalmaztatott zárórendszer még könnyebbé tesz.

Teljesen megújult az 591-es ProRide tartó, az utódja 598-as néven kapható.  A klasszikus formájú tartó könnyen állítható vázrögzítő karral rendelkezik, ami a nagyméretű, és nem kör keresztmetszetű csövekkel is kompatibilis. A szorítóbilincs (forgatógombos kar) mechanizmusa új formát kapott, és egyszerűen nem lehet túlhúzni, mert a megfelelő nyomaték elérése után egyszerűen ugrik egyet. A kerékrögzítő hevederek, melyek szélesebbek lettek és keresztirányban záródnak, stabilan fogják a bringát. Természetesen kulccsal zárható, így parkoláskor sem lopják el szeretett bicajunkat.

Ma már mindenki több GoPro-val rohangál, hiszen létfontosságú a bringázás minden mozzanatának megörökítése minimum 4K-ban. Viszont a több kamera hurcolása nem könnyű, senki sem szertné ha a táskába bedobálva karcolódnának. Van most már erre Thule megoldás is, amit Legend-nek hívnak, és rögtön egy egész széria.

thule-legend-gopro-mochila-backpack-blk-32031021-298701-MLM20414671249_092015-F

A bringás hátizsák három szett kamerának nyújt ütésbiztos helyet a hozzájuk való konzolokkal együtt. Az ütéselnyelő szivacs kivehető, így könnyű belepakolni. A zsák mellkason, és hátulra kapott egy konzolt is, így könnyedén fel tudod rá rakni a kamerát. Víztartályt is fogad, mell és derék hevederei pedig stabilan tartják a hátizsákot, és elosztják a súlyt.

Legend Sling Pack névre hallgat a kisebbik táska amit vállra lehet akasztani mint egy futárzsákot. Két GoPro tudsz belepakolni a tartozékokkal együtt, plusz marad még egy kis hely a személyes holmiknak.

2016-os_thule-ujdonsagok 5

A Legend Advanced Case 2 kamerának, egy Flex Clamp-nek, akkuknak, és távvezérlőnek nyújt biztonságos tárolást, egy külön dobozban. Lapos felépítésű, hogy minél kevesebb helyet foglaljon, világoskék szivacsozása pedig megkönnyíti az apróbb cuccok megtalálását.

2016-os_thule-ujdonsagok 6

A legkisebb Legend Case egy kamerát fogad a hozzávaló tartozékokkal, kártyákkal, akukkal.

2016-os_thule-ujdonsagok 15

Amikor a Thule belépett a gyerekülés piacra, akkor nem viccelt, rögtön a csúcsra tört, és már szerintem mondhatjuk, hogy piacvezető lett a prémium szegmensben. Jövőre egy ráncfelvarrott RideAlong gyerekülés érkezik. A fő újdonság a konzolban és vázadapterben keresendő. Előbbi DualBeam technológiájának köszönhetően még több rázkódást nyel el, utóbbi pedig 50%-kal több vázhoz passzol.

A 20 fokos dönthetőség, a biztonsági csat, a fullos párnázás, a masszív túlnyúlások, vagy a „szanaszét” állíthatóság nem változott. Ha szükséged van még egy érvre a megvásárlása mellett, akkor megsúgom, hogy én is ilyet használok a gyerek szállítására 🙂

2016-os_thule-ujdonsagok 14

Ugyanennek a modellnek az előre szerelhető kivitele az új RideAlong Mini, ami IF Design Award díjat nyert 2015-ben! Állítható 5 pontos biztonsági övvel szerelik, minden része egy kézzel állítható, bőséges szivacsozású, és még egy kellemes fogású kapaszkodóval is ellátták, így a gyerkőc nem a mi (kormányzó) kezünkbe fog kapaszkodni. A lezárható konzolú ülés 15 kilóig terhelhető, azaz nagyjából 9 hónapos kortól 3 éves korig használható. Extraként szélvédő is kapható hozzá.

A Thule termékeket keresd a BikeFun Hungary kínálatában!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo